NotíciesSense categoria

Millores socials i laborals aprovades amb el suport de la majoria demòcrata

El Grup Parlamentari Demòcrata ha propiciat, en la sessió extraordinària celebrada en el dia d’avui, l’aprovació de la reforma sanitària de la “via integrada” i que ha permès als usuaris que ja tenen assignat el metge referent pagar només el 25% de la factura. Aquesta modificació de Llei impulsada des de l’executiu és un pas essencial en la consolidació d’un sistema públic de salut de qualitat i sostenible.

Igualment la majoria demòcrata ha estat clau per aprovar el nou projecte de Llei d’ocupació que permetrà als desocupats disposar d’un marc legislatiu que reguli la seva situació, formació i ajuts. Un pas que ens situa en l’avantguarda en la regulació d’aquest àmbit i ens assimila als països del nostre entorn.

Cal destacar l’aprovació per assentiment de tots els grups parlamentaris, de la ratificació del protocol que permetrà al Tribunal Constitucional i Superior l’assessorament del Tribunal d’Estrasburg, en aquells casos que ho demandin.

Per unanimitat dels grups parlamentaris, s’ha aprovat també, la proposta d’acord per encomanar al Govern incloure la tècnica de micro-pigmentació per la reconstrucció de les aurèoles mamàries per a les dones sotmeses a una mastectomia, a la cartera de serveis i de productes de salut i el conseqüent finançament per part de la CASS. Amb aquest pas es dona el reconeixement i el suport necessari i merescut a les dones que han d’afrontar aquesta problemàtica.

Amb el suport de gairebé tot l’arc parlamentari, s’ha aprovat la modificació de la Llei que afecta l’exercici de les professions titulades que dona resposta a les problemàtiques detectades amb la llei vigent i que permetrà que aquelles persones que no tinguin una titulació acadèmica oficial, però sí altres titulacions reconegudes per la UE, puguin exercir la seva professió al Principat, sempre amb la validació prèvia del col·legi professional corresponent. Aquesta modificació millora les competències dels col·legis i les associacions professionals i facilita la comunicació d’aquests amb els ministeris amb responsabilitat en aquest àmbit.

Balanç positiu del Grup Parlamentari Demòcrata després de la sessió extraordinària desenvolupada al Consell General. Reformes i aprovacions que s’emmarquen en el context del procés reformista endegat la passada legislatura i que s’ha fet especialment visible en quatre àmbits concrets: les reformes econòmiques, les reformes a la justícia, les reformes en l’àmbit educatiu i en l’àmbit social, amb polítiques encaminades a construir una societat inclusiva i solidària.

Andorra la Vella, 31 de gener de 2019

Etiquetes: Notícies, Sense categoria

Articles relacionats

Aprovada la llei per començar el desplegament de les mesures destinades a millorar el mercat de l’habitatge de lloguer
La majoria de Demòcrates avala la regulació específica dels professionals amb la nova Llei del cos d’educació