Articles d'opinióRupert Fornell

Bravo Joan!

El 13 de febrer del 2022 quedarà gravat a la memòria dels andorrans amb un nom propi: Joan Verdú. Al gegant disputat als Jocs de Beijing el Joan va assolir la novena plaça, quedant a només 0,59 segons de la medalla olímpica i a 0,03 segons del diploma. Uns resultats increïbles dels quals hem d’estar molt orgullosos. Aniré més lluny analitzant els resultats.

En l’esquí, per obtenir el resultat final del gegant se suma el resultat de la primera i la segona mànega. A la primera, el Joan va sortir en la posició 32, fent un temps d’1’04’’48, assolint una proesa i col·locant-se tretzè a la general. A la segona mànega va sortir divuitè. Eren prop de les 15.10 hores a Beijing quan el Joan feia un temps d’1’06’’80 i feia el tercer millor resultat. Dit d’una altra forma, si només contéssim la segona mànega, el Joan tindria medalla olímpica. La realitat és que el temps total va ser de 2’11’’28, acabant en una històrica novena posició.

El camí que porta fet el Joan no ha estat fàcil, lesions, caigudes i treball. Molt de treball que només ell sap el que ha patit. Et felicito per l’aconseguit i per ser una font d’inspiració i d’orgull per a nosaltres. Aquest cop t’has quedat a una mànega de la medalla, qui sap si a Milà-Cortina 2026 serà una realitat. Continua així i ara a gaudir d’aquest èxit!

Com a país, hem de continuar apostant per l’esquí i els esports d’hivern. Però sobretot pels esportistes, tenim la Cande Moreno, que avui ha participat al descens i alguna cosa em diu que ens donarà una nova alegria. L’Irineu Esteve s’ha situat al Top 25 en dues proves, fet que ens diu que pot marcar una època. La Carola Vila s’ha estrenat en dues proves, això li ha de donar experiència i ànims per continuar.

Per últim, voldria parlar de la Maeva, no és com caus el que et defineix com a persona, sinó com t’aixeques, segur que et tornarem a veure als propers Jocs. Estem davant d’un canvi generacional, marcat els últims anys pel Lluís Marín i la Mimi Gutiérrez. Però comptem amb més gent: els seus entrenadors, skimans, aficionats i la base de l’esquí andorrà. Però, per sobre de tot, amb un país que s’il·lusiona amb una medalla olímpica.

Gràcies, Cande, Maeva, Carola, Irineu i Joan per fer-nos somiar. Seguirem fent de l’esquí l’esport nacional. L’orgull nacional.

 

Article del membre del Comitè parroquial de Demòcrates a Canillo, Rupert Fornell, publicat al Diari d’Andorra el 15 de febrer del 2022. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Rupert Fornell

Articles relacionats

Una finestra al món
‘Doctor Benazet’