Adrià EspinetaArticles d'opinió

Una finestra al món

M’apassiona viatjar. Des de petit sempre he gaudit descobrint nous països i aprenent sobre noves cultures i els llocs més diferents a casa nostra. Per això en les meves darreres vacances no podia deixar passar l’oportunitat de visitar els Emirats Àrabs Units i, concretament, l’Expo 2020 a Dubai. Posposada per la pandèmia, s’estén en un gran recinte on es combina l’arquitectura contemporània amb grans avingudes, zones enjardinades i ofertes de gastronomia internacional, escenaris de magnífiques manifestacions culturals i artístiques. Des del nucli del recinte representat per la cúpula de la plaça Al Wasl (amb la major superfície de projecció a 360º del món) a les tres zones temàtiques principals –Sostenibilitat, Oportunitat i Mobilitat– s’hi estenen els pavellons dels més de 200 participants (192 països), i arreu s’hi respira modernitat, innovació i, sobretot, visió de futur. En certa forma, un reflex del futur de la societat, que dia a dia es crea a través de la investigació, l’avenç i la perseverança.

Els pavellons obren una finestra ad hoc als visitants i mostren gran varietat de manifestacions que van des de la promoció turística i cultural al foment de les inversions internacionals o la cooperació. Transmeten als visitants –i per extensió al món– la seva aportació a aquesta exposició universal. Això sí, els andorrans que hi anem no podem deixar de visitar un trosset de casa nostra a l’Expo: el pavelló d’Andorra ha acollit de mitjana unes 1.500 visites al dia, d’ençà l’octubre passat, que ha arribat a uns 5.000 visitants en moments de màxima afluència. Però, què s’hi troben els visitants? Andorra fa gala d’obertura, tradició, natura i cultura. Poden descobrir mitjançant una projecció sobre relleu muntanyós els trets principals del país. La joia del pavelló és un vídeo a 180º, mostra de la nostra riquesa i varietat a tots els nivells. No hi ha plaer més gran que veure com persones que no coneixien el nostre país surten del pavelló admirades –ho he vist en diverses ocasions.

Andorra no ha de deixar perdre oportunitats així per donar-se a conèixer. Des del pavelló es treballa incansablement per la promoció i l’atracció d’inversions i visitants en un ambient que és propici a la consecució d’aquests objectius, i certament un bon escenari per arribar-hi. És per tant imprescindible aprofitar aquests esdeveniments per consolidar la nostra presència al món.

 

Article del president de la Secció Jove, Adrià Espineta, publicat al Diari d’Andorra el 13 de febrer del 2022.

Etiquetes: Adrià Espineta, Articles d'opinió

Articles relacionats

Escurçant distàncies
Bravo Joan!