Articles d'opinióMònica Bonell

‘Doctor Benazet’

Segurament érem molts els ciutadans que teníem guardat el número de telèfon del doctor Benazet com a contacte en els nostres mòbils. Durant els anys que va exercir de manera activa la seva professió, era molt proper amb els seus pacients i familiars, s’entregava en cos i ànima a la salut de les persones i a què els mals moments fossin el menys traumàtics possible. Una trucada, un missatge, i era allà, ajudant, acompanyant.

Quan va jurar com a ministre de Salut, va mantenir el mateix número de telèfon. Una mostra que el càrrec no l’ha canviat. Ha continuat sent proper, receptiu i professional. Ha treballat reptes importants per a Andorra com la cartera de serveis, la llei de professions sanitàries o el Pla Integral de Salut Mental i Addicions. També ha estat un dels artífexs que Andorra aculli un centre de recerca en immunologia.

Poc abans d’un any de jurar el càrrec va esclatar la pandèmia de la covid-19 i, evidentment, el doctor Benazet va mantenir el seu número. Ha seguit agafant el telèfon a totes les persones, independentment de qui fossin, preocupades per la seva salut i futur. Cada vegada eren més, però mai va tenir un no per resposta.

Aquest pot ser un petit detall, però diu molt d’ell. El seu tarannà humà, la seva paciència comunicativa per explicar-nos –una vegada rere l’altre i repetint-se fins a l’eternitat si calia–, quin era el camí per sortir d’aquesta pandèmia, va ser clau per anar superant cada obstacle que sorgia. Va entrar a les cases del nostre país durant els centenars de rodes de premsa i missatges públics que va fer a la ciutadania, com el «queda’t a casa» o el posterior «vacuna’t». I ja no va marxar. Va passar consulta, un a un, a tots els ciutadans d’Andorra. I ho va fer de manera transparent i sincera, sent planer quan calia, també punyent quan la situació així ho requeria.

Ara en som conscients –i d’aquí a un temps encara ho serem més–, de la sort que hem tingut de tenir-lo durant aquesta legislatura marcada per la covid-19. Des del Grup Parlamentari Demòcrata només tenim que paraules sinceres d’agraïment. Està clar que aquests tres anys també hem tingut moments de discussió i debat sobre diferents punts de vista, però és que és precisament això, aquesta predisposició a dialogar sempre i a compartir postures, el que el fa tan vàlid i imprescindible.

Ara som conscients –i d’aquí a un temps encara ho serem més–, de la sort que hem tingut de tenir-lo durant aquesta legislatura marcada per la covid-19. Des del Grup Parlamentari Demòcrata només tenim que paraules sinceres d’agraïment

 

Ens hem de sentir afortunats que el destí posés al ministre Benazet al capdavant de la gestió de la pandèmia de la covid 19 a Andorra. I ell s’ha de sentir orgullós d’haver assumit el repte que aquest destí li tenia preparat, a més d’haver-lo superat amb tan bona nota.

Però, just dos anys després de l’esclat de la pandèmia, arriba una nova etapa per al doctor Benazet. Li toca fer un pas enrere i segur que no ha estat una decisió gens fàcil. Ha dedicat tant temps cuidant a les persones, sacrificant-se, que s’ha descuidat una mica de la seva pròpia. A partir d’ara, ell ha de ser el seu propi pacient. Des del Grup Demòcrata li demanem que es cuidi igual de bé que ens ha cuidat a tots nosaltres.

Ah! I que no canviï el número de telèfon!

 

Article de la presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, publicat a El Periòdic d’Andorra el 19 de febrer del 2022. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Mònica Bonell

Articles relacionats

Bravo Joan!
Més que una emissió de 500 milions