Articles d'opinióMònica Bonell

Coprincipat i consolat francès

El proppassat 11 de desembre tenia el plaer de llegir la notícia de l’aprovació, per part del consell de ministres, d’autoritzar la creació d’una circumscripció consular de l’ambaixada de França a Andorra. Un fet que serà una realitat el proper 1 de febrer.

Sense cap mena de dubte, es tracta d’una molt bona notícia. En menys de dos mesos els residents francesos al Principat podran efectuar al país tràmits tan habituals com, per exemple, la renovació del seu document d’identitat. Des que va tancar el consolat francès, l’estiu del 2017, havien de desplaçar-se fins a Barcelona, Madrid o una ciutat francesa. Un perjudici que representava temps i esforços.

De fet, recordem-ho, la reobertura de la circumscripció consular de l’ambaixada de França a Andorra va ser un compromís que el nostre Copríncep francès, Emmanuel Macron, va prendre públicament davant dels ciutadans el 13 de setembre, en el seu discurs a la plaça del Poble, i coincidint amb la primera visita institucional al Principat com a Copríncep i president de la República Francesa.

La reobertura del consolat va ser un compromís que el nostre Copríncep francès, Emmanuel Macron, va prendre públicament davant dels ciutadans en el seu discurs a la plaça del Poble

Per als que encara tenen algun dubte de què representa per a Andorra la figura dels Coprínceps i la institució que representen, aquest gest n’és una clara demostració. La seva visita a Andor­ra com a Copríncep, el seu pas per cadascuna de les nostres parròquies i el contacte directe amb els ciutadans li va permetre copsar la necessitat, entre d’altres, de recuperar la seu del consolat francès. Per poder donar un millor servei als residents francesos i retornar-los el que havien perdut. I per ajudar a reequilibrar la balança entre els nostres dos veïns, França i Espanya. És, per tot plegat, una bona mostra del perquè del nostre sistema institucional. I també de la importància que tenen aquestes visites.

Etiquetes: Articles d'opinió, Mònica Bonell

Articles relacionats

Augment dels sous i pensions: només 17 vots a favor
#LauraCònsolMajor