Articles d'opinióCarles Torralba

Dels parells i senars al ‘cole’

Primer va ser allò de sortir dia sí dia no, segons el número de casa, i a no més d’un quilòmetre. Després el doble test massiu per a la detecció d’anticossos. Va arribar l’ús extensiu de la mascareta (que s’ha acabat fent obligatori). I ara toca el cribratge a tota la comunitat educativa i alumnes a partir de primera ensenyança. Entremig, d’altres mesures per frenar la propagació de la Covid-19 al país.

Han estat accions que el Govern ha aplicat pràcticament sense utilitzar la prohibició i la punició. Apel·lant a la responsabilitat ciutadana i a la solidaritat.Jo no em contagio per no contagiar els altres”, seria el leitmotiv de tota l’operativa duta a terme des del març. I ha funcionat.

Hem frenat el possible col·lapse a l’hospital. Hem viscut un agost amb més afluència de turisme de la que ens podíem imaginar i que, fins i tot, en alguns casos ha estat superior a la de l’any passat. Hem donat al món una imatge de seguretat i intel·ligència que ens ha beneficiat.

Ara torna a tocar un treball conjunt ciutadà. Cal que els nostres infants i joves es facin les proves serològiques i TMA perquè el retorn a l’escola sigui viable. Ells necessiten tornar a les rutines escolars, pel seu desenvolupament físic i intel·lectual. I també les seves famílies han de poder recuperar la normalitat: és vital per la nostra economia.

Està clar que no ens trobem a la situació de la primavera. Malgrat cert alarmisme que volen promulgar alguns mitjans de comunicació forans. De casos n’hi ha, però no com abans i no tan virulents. Però això no implica que cal seguir tenint respecte al virus i actuar de manera racional i lúcida. És tan senzill com això: el que vulgui anar a l’escola, si us plau que es faci el test. Per tenir unes escoles segures. Per protegir-te a tu, però també per protegir els altres.

És una acció senzilla i gratuïta, i a la vegada valenta i pionera. No sé si s’ha vist enlloc més un cribratge a la totalitat dels estudiants. Si ho fem bé, de nou tornarem a ser referents per com estem afrontant la pandèmia.

 

És una acció senzilla i gratuïta, i a la vegada valenta i pionera. No sé si s’ha vist enlloc més un cribratge a la totalitat dels estudiants

 

Si els governants expliquen bé com s’ha de fer i la societat civil ho aplica és, de ben segur, garantia d’èxit.

 

Article del membre de l’Executiva, Carles Torralba, publicat al Diari d’Andorra el 30 d’agost. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Carles Torralba

Articles relacionats

Portes obertes
Tornada atípica però optimista