Articles d'opinióNúria Rossell

Portes obertes

A principis de la legislatura, des del Grup Parlamentari Demòcrata vam iniciar una ronda de trobades convidant a associacions, col·legis professionals, sindicats i altres entitats a reunir-nos i copsar de primera mà les seves inquietuds i necessitats.

Passat un any, i amb una pandèmia inèdita que ha sacsejat Andorra i tot el món, era per a nosaltres una obligació tornar-nos a veure amb els referits col·lectius.

Ens preocupa particularment l’aspecte social de la crisi sanitària originada pel SARS-CoV-2, i necessitem conèixer com la nostra població ha patit les seves conseqüències i com els ha afectat la situació generada pel coetani confinament i l’alentiment de l’activitat que hem hagut d’afrontar.

Sens dubte, a través de la veu del teixit associatiu nacional podem arribar a un major nombre de persones.

Les associacions i altres entitats representatives són un dels més importants canals de transmissió de les preocupacions dels nostres ciutadans, gràcies al coneixement del qual disposen en relació amb la situació dels col·lectius que representen.

Les associacions i altres entitats representatives són un dels més importants canals de transmissió de les preocupacions dels nostres ciutadans

La feina que duen a terme les associacions i la resta de col·lectius representatius andorrans és immensa i, des d’aquí, volem agrair-los-hi els esforços, voluntat i empenta que posen en cada actuació que fan, de manera desinteressada, amb l’única finalitat d’aportar i ajudar per tenir una societat més justa.

La nostra voluntat amb aquestes trobades és escoltar i treballar, conjuntament i directament, les nombroses propostes de millora que ens poden fer arribar. També es fonamenten en la nostra ferma voluntat de mantenir una relació sincera, oberta i constructiva amb el teixit associatiu del país.

Som ferms defensors de la participació activa en el procés legislatiu de les entitats públiques i privades andorranes, ja que són cabdals per aprovar els textos que responguin veritablement a les necessitats de la nostra població. Un fet que es fa encara més necessari davant la situació actual. Per això, les aportacions que ens puguin fer ens guiaran en les decisions a prendre a l’hora de legislar.

Hem sentit molt aquests darrers dies que la unió fa la força i així ho entenem. Estem convençuts que és entre tots que podrem fer front als reptes que planteja l’actual crisi sanitària i, fins i tot, sortir-ne més forts, aprenent de les nostres debilitats i potenciant les nostres múltiples fortaleses.

Amb alguns col·lectius repetim trobada, amb d’altres serà la primera vegada que ens reunim. Amb tots ells tenim moltes ganesd’intercanviar idees i rebre les seves valuoses aportacions.

Aprofito aquesta oportunitat, si ens hem oblidat per error de contactar amb alguna entitat o si no els ha arribat la nostra carta, per convidar-los des d’aquí a posar-se en contacte amb nosaltres.

Article de la consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata, Núria Rossell, publicat l’1 d’agost a El Periòdic d’Andorra. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Núria Rossell

Articles relacionats

Una Andorra plural
Dels parells i senars al ‘cole’