NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’E-E exigeix a la majoria prudència amb les finances en aquest final de mandat

Els consellers Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany han demanat “seny i prudència” a la majoria, pel que fa a la gestió pressupostària en aquest final de mandat. Els taronges han rebutjat el missatge triomfalista que vol llençar la corporació de Rosa Gili, defensant un superàvit d’1,8 milions a tancament del primer trimestre del 2023 i una inversió que ja s’ha executat en un 75% del pressupostat. Aquesta prudència, ha justificat el conseller Demòcrata Jordi Vilanova, ha de ser una prioritat tenint en compte el context incert dels mercats internacionals, la situació dels tipus d’interès a l’alça, però també l’augment de la despesa, la reducció dels ingressos i els 14 milions compromesos en inversions.

Vilanova ha fet un exercici comparatiu entre el primer trimestre del 2022 i el d’aquest any: el Comú ha ingressat 2 milions menys i ha gastat 1,6 milions més. Si la tendència és lineal, ha alertat Vilanova, s’acabarà l’any amb 6,4 milions més de despesa i 10 milions menys d’ingressos. També el superàvit ha caigut en 3,7 milions respecte a l’any anterior. És a dir, “el marge de maniobra es relaxa” ha exposat, el que sumat als 14 milions compromesos que possiblement s’acabin pagant en gran part els anys vinents, “ens fa apel·lar a aquesta prudència a l’hora de prendre decisions”. Per tot plegat, els consellers taronges s’han abstingut en la votació de la liquidació del primer trimestre, presentada aquest dijous a la tarda en sessió de Consell de Comú.

Tot i compartir la necessitat d’urbanitzar el camí de les Molleres, els consellers taronges alerten que el Pla especial pot crear precedent

Un altre punt de l’ordre del dia d’aquesta sessió ha estat la proposta de publicació del Pla especial a la zona de les Molleres. Els Demòcrates hi han votat a favor, perquè millorarà l’accés dels veïns (també els de Can Noguer) i permetrà renovar les instal·lacions i l’enllumenat. En qualsevol cas, la consellera Núria Barquín ha lamentat que la cònsol Rosa Gili apel·li a “l’interès general” per dur a terme aquest Pla especial, quan només “afecta un petit sector de la parròquia”. A la vegada, pot sentar “un precedent” per a d’altres zones, i que el Comú hagi d’avançar més quanties econòmiques per fer totes les obres d’urbanització.

Finalment, i pel que fa al punt sobre l’aprovació de les actes de la Comissió de Gestió del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, el conseller Demòcrata Miquel Aleix ha demanat a la majoria que aprofiti la presidència propera de la Comissió per part del Comú d’Escaldes-Engordany per generar més activitat i dinamisme a la part baixa de la vall en territori escaldenc.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

El Grup Parlamentari Demòcrata presidirà quatre Comissions Legislatives
Demòcrates renovarà els càrrecs de l’Executiva al Congrés Ordinari de la tardor