NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’E-E s’absté de la compra de dues parcel·les pels dubtes i pel procediment emprat per la majoria

Els consellers Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany s’han abstingut, aquest dijous en Consell de Comú, de la proposta d’adquisició de dues parcel·les , i que sumen una despesa de vora un milió d’euros. Els motius de l’abstenció responen al conjunt de dubtes que plantegen tant el procediment per a les adquisicions, com la utilitat d’aquestes adquisicions, i perquè de nou la majoria actua “amb secretisme” davant la minoria, informant d’aquesta compra i de tots els seus detalls només 72 hores abans del Consell de Comú, han lamentat els consellers taronges Miquel Aleix i Núria Barquín.

La primera adquisició és una parcel·la al carrer de l’Obac, per un cost de 293.000 euros. El fet d’estar a un lloc cèntric i que tingui possibilitats per connectar el carrer de l’Obac amb l’avinguda Carlemany és ben vist pels Demòcrates, però no el preu de l’adquisició ja que, segons les valoracions dels tècnics, el Comú l’estaria pagant gairebé un 10%, (30.000 euros), per sobre del seu cost real. “Ens preocupa perquè estem parlant de diners públics i, com que tampoc ens passen la informació amb antelació per poder-ho debatre a la comissió pertinent, hi ha coses que se’ns fa difícil d’entendre”, ha lamentat Aleix, afegint que “fa la sensació que la minoria no som de fiar”.

Per la seva part, Barquín també ha mostrat preocupació perquè s’ha passat pel ple del Comú l’operació abans que la societat CAPESA, propietària de la parcel·la, l’hagi aprovada a la seva assemblea general. “S’ha començat la casa per la teulada”, ha manifestat.

Pel que fa a la segona parcel·la adquirida, se situa també al carrer de l’Obac, compta amb una borda catalogada pel Comú i suposa un cost de 680.000 euros. Una quantia excessiva, al parer de Demòcrates, perquè no s’hi pot accedir pel carrer, hi ha una part no edificable i no aprofitable i, pel que fa a la borda, necessita una rehabilitació important. Aleix ha lamentat que s’adquireixi sense saber “què s’hi farà” i “com es rendibilitzarà”. A més, ha recordat que una borda catalogada (malgrat celebrar que s’aposti per protegir un bé de la parròquia) està molt limitada a l’hora de fer reformes i poder donar-li un ús públic.

Aleix també ha lamentat que per finançar aquesta compra es restin partides de pressupost destinades a accions socials.

On sí que  han votat a favor els consellers Demòcrates ha estat en l’altre punt de l’ordre del dia, relatiu a l’Ordinació de la funció pública del Comú escaldenc.

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

La coalició blinda, un any més, la pròrroga dels lloguers i incrementa les mesures en habitatge
Els càrrecs polítics del Govern i dels Grups Parlamentaris de la majoria renuncien a qualsevol increment salarial per al 2023