NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates d’EE s’absté dels canvis del POUP al Clot d’Emprivat pels dubtes jurídics del projecte de la majoria

Els consellers Demòcrates al Comú d’Escaldes-Engordany s’han abstingut, aquest dijous a la tarda en sessió de Consell de Comú, en la votació sobre la modificació del Pla d’Urbanisme de la parròquia (POUP), que afecta la zona del Clot d’Emprivat. Els motius, tal com ha explicat el conseller taronja Miquel Aleix, són els dubtes jurídics que planteja el projecte que vol dur a terme la majoria, amb una alliberació de terreny més gran (a canvi de poder fer construccions més amples), per guanyar una zona verda pública al centre, al Prat del Roure. Aleix ha recalcat la “complexitat de dret urbanístic” que comporta aquest projecte, i la dificultat que tota la cessió dels propietaris pugui acabar en aquest espai verd perquè, entre altres aspectes, requerirà d’acords de tots i que ho desenvolupin al mateix temps.

“Estem totalment a favor de guanyar espai públic per a la ciutadania en una zona cèntrica de la parròquia”, ha manifestat Aleix. Però, ha afegit, “no sabem si el trasllat de la cessió, sobretot en el cas de superfície no contigua a aquest espai verd al Prat del Roure, és jurídicament possible“. Perquè “no es pot fer un puzle a trossets“, ha alertat. Així mateix, ha exposat a la majoria la importància que s’arribi a consensos amb tots els propietaris afectats i que “els seus drets quedin garantits“.

Els consellers taronges d’E-E veuen positiu guanyar espai verd, però defensen que s’ha de fer des del consens amb els propietaris

Per tot plegat, Aleix ha defensat l’abstenció i ha recordat, tenint en compte els dubtes legals, que ara caldrà que la modificació del POUP compti amb la validació de la Comissió Tècnica d’Urbanisme.

En un altre ordre de coses, els consellers Demòcrates d’E-E han votat a favor de l’inici del procediment pel desenvolupament de la unitat d’actuació urbanística del Camí de les Molleres, per millorar l’accessibilitat dels veïns. En aquest punt, la consellera Demòcrata Núria Barquín ha recordat que a la zona hi ha aprovat un pla especial per fer un equipament escolar, contemplat al POUP. Per aquest motiu, ha demanat que es facin les comprovacions pertinents amb el Govern per assegurar que aquest no es vol tirar endavant.

   

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Aprovada la llei que revaloritza els salaris, apuja un 7,1% les pensions i fixa un topall als lloguers
Millores laborals i socials per als gairebé 8.000 treballadors per compte propi del país