Notícies

Demòcrates institueix la Jornada Martí Salvans com a espai de trobada per a la reflexió i discussió

05/06/2018 Crear un espai obert i plural de debat i reflexió és l’objectiu de la Jornada Martí Salvans que ha impulsat l’executiva del partit, a través de la seva comissió institucional. L’eix temàtic que centrarà el programa d’aquesta primera edició, que es celebrarà el 16 de juny a l’Art Hotel d’Andorra la Vella, és la comunicació i la participació a l’entorn de la política.

El programa preveu una conferència central, que anirà a càrrec del consultor expert en estratègia digital i transformació d’organitzacions, Genís Roca. Entre les 9 del matí i les 6 de la tarda es desenvoluparan dues taules de treball, que comptaran amb la participació d’especialistes en social media i comunicació política del país, i un fòrum de discussió que inclourà el visionat del reportatge ‘Veritats de mentida’. La jornada serà moderada pel doctor en dret, periodista i degà de l’Escola d’Administració d’Empreses (EAE) adscrita a la Universitat de Barcelona, Josep Maria Altarriba.

La secretària d’organització, Roser Suñé, ha donat el detall d’aquesta iniciativa en el marc de la roda de premsa en la qual també han participat el secretari de comunicació del partit i conseller general, Marc Ballestà, i el president de Joves DA, Jordi Ribes, especialista en màrqueting digital.

Homenatge a Martí Salvans

La secretària d’organització de DA, Roser Suñé, ha explicat que l’esperit de reflexió i de divulgació de coneixement que sustenten el projecte són el reflex del tarannà del qui va ser conseller general entre el 2011 i el 2015 i conseller del comú de Canillo entre el 2004 i el 2007, Martí Salvans.

Home de ciències i historiador de cor, va exercir de docent a Andorra i a Tolosa i va ser impulsor actiu en la investigació històrica del país, principalment centrada en la parròquia on va viure i va representar durant la seva etapa política al Consell.

Recollint aquest tarannà, el projecte d’aquesta jornada neix amb vocació de perdurar en el temps i d’esdevenir l’espai de reflexió i debat pausat i ponderat de referència de Demòcrates per Andorra en uns moments en els quals la reflexió és més necessària que mai, ha explicat el secretari de comunicació, Marc Ballestà.

El programa de la jornada

El secretari general de Demòcrates, Esteve Vidal, serà l’encarregat presentar la jornada amb unes paraules de benvinguda als assistents. Vidal serà l’encarregat d’introduir el conferenciant Genís Roca qui, sota el títol ‘La comunicació política ara i avui’, explicarà fins a quin punt Internet està modificant la nostra relació amb la informació, però també amb la representativitat, la participació i la governança.

Es tracta d’una ponència de gran actualitat que no deixarà de banda aquells aspectes que centren la credibilitat i la veracitat de la comunicació política, com ara l’amenaça que generen fenòmens com les fake news, els paràmetres de privacitat de les comunicacions a la xarxa i la seva globalitat.

La primera taula de treball ‘L’impacte de les xarxes socials en la comunicació política’, comptarà amb la participació de les periodistes i expertes en xarxes socials, Yasmima Canedo (RTVA) i Cinta Audí (Comú d’Andorra la Vella). A aquesta taula s’hi afegirà també la visió del ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, per donar la visió de la presència dels polítics a l’entorn social media.

No serà fins a la tarda, després de l’àpat del migdia, que es reprendrà el programa amb la segona taula de treball: ‘Els paràmetres de la credibilitat’, a càrrec dels periodistes i experts en comunicació política Noemí Rodríguez i Yvan Lara. Se sumarà a aquesta segona taula el president de Joves DA i expert en màrqueting digital, Jordi Ribes.

El visionat del documental ‘Veritats de mentida’, dedicat a analitzar el fenòmen de l’anomenada postveritat, en el decurs del qual la periodista Montserrat Besses i el realitzador Marc Rodríguez analitzen la proliferació de notícies falses i la manipulació de l’opinió pública a través de les xarxes socials. El treball produït pel Departament de Nous Formats de TV3, es va estrenar fa poc més d’un any a la televisió pública catalana.

Genís Roca, ponent principal de la primera jornada

President de Roca Salvatella, Genís Roca encapçala una de les empreses de consultoria capdavanteres i amb més experiència acumulada en el negoci especialitzat en la transformació digital de les organitzacions, els seus processos i models de negoci. La seva activitat en aquest àmbit s’ha enfocat a ajudar les empreses a entendre els canvis tecnològics en clau de negoci i acompanyar-los en l’exploració de noves oportunitats.

Aquest reconegut especialista en estratègia digital, anàlisi de l’entorn i models de presencia ha estat considerat en dues ocasions, els anys 2013 i 2014, un dels 25 espanyols més ifnluents en l’entorn Internet per la seva capacitat d’interpretació dels canvis tecnològics i socioeconòmics. Juntament amb Antonio Fumero i Fernando Sáez Vacas, és autor del llibre ‘Web 2.0’, el primer llibre publicat a Espanya per la Fundació Orange, l’any 2007.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

El Grup Parlamentari Demòcrata destaca els principis de cohesió, integració i educatius que promou el Projecte de llei de l’esport
L’executiva de Demòcrates inicia el treball per confeccionar el nou programa electoral