Notícies

L’executiva de Demòcrates inicia el treball per confeccionar el nou programa electoral

06/06/2018 L’executiva de Demòcrates per Andorra ha aprovat aquest dimecres les taules de treball que començaran a definir les línies mestres del programa electoral demòcrata per als comicis del 2019. Inicialment, es posaran en marxa 7 comissions diferents per analitzar i definir els plantejaments programàtics en les àrees econòmica, social, cultural, emprenedoria, sostenibilitat, Unió Europea i afers institucionals. El calendari de treball preveu l’activació immediata de les taules que haurà de fer el retorn amb una primera proposta a finals de l’estiu.

Amb aquest pas es posa en marxa el treball de fons previ a la concreció del programa electoral que mantindrà com a fil conductor la transformació econòmica del país i l’impuls de les polítiques socials.

Un altre dels punts rellevants ha estat la valoració dels actes commemoratius celebrats durant aquests darrers dies amb motiu dels 25 anys de l’establiment de relacions diplomàtiques amb Espanya. Precisament aquest dijous tenen lloc els actes amb la mateixa finalitat, amb França. El resultat d’aquestes commemoracions demostren el bon moment pel qual passen les relacions institucionals amb ambdós estats.

Un altre dels punts de l’ordre del dia ha estat la presentació, per part de la secretària d’organització, Roser Suñé,  del detall del programa de la primera jornada de debat i reflexió que portarà el nom del conseller general Martí Salvans i que es desenvoluparà el pròxim 16 de juny.

Finalment, els membres de l’executiva també han comentat la sentència del Tribunal Constitucional que valida l’actuació del Síndic en la reorganització del grup mixt derivada del trencament del grup parlamentari liberal i la incorporació al Grup Mixt dels consellers d’Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos de La Massana.

Demòcrates considera que la sentència dictada per l’Alt Tribunal confirma la deriva cap a la judicialització de qüestions que s’haurien de resoldre en el marc del diàleg i dels mecanismes que, en aquest cas, estableix el reglament del Consell General.

En aquest sentit, Demòcrates considera imperatiu una pacificació del clima polític per reprendre el debat asserenat i productiu que es requereix en uns moments en els que s’estan treballant textos legislatius cabdals al Consell General.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Demòcrates institueix la Jornada Martí Salvans com a espai de trobada per a la reflexió i discussió
El Grup Parlamentari Demòcrata reitera la necessitat d’un debat col·lectiu en profunditat per acordar el futur del model de seguretat social