Articles d'opinióJordi Ribes

Dubtes? Avui a les 20.30 hores

Us imagineu el nostre Copríncep Emmanuel Macron, el president espanyol o el canceller alemany fent trobades obertes amb la ciutadania per explicar processos de negociació amb organismes internacionals? La veritat és que sovint ens comparem amb els països veïns i caiem en la temptació de voler semblar-nos a ells quan en realitat Andorra ens ofereix molt més.

Aquest vespre a partir de les 20.30 hores, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, la ciutadania té l’oportunitat de conèixer de manera més àmplia l’acord d’associació que Andorra està negociant amb la Unió Europea. Tot plegat de la mà del mateix cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, que donaran tots els detalls i respondran sense embuts a les preguntes que puguin sorgir entre els assistents.

A pocs països del món la ciutadania té l’oportunitat de conèixer l’evolució d’un procés clau per al seu país des de les pròpies persones que duen a terme les negociacions. Un cop més podrem rebre informació sobre com s’ha tancat l’acord per la lliure circulació de mercaderies, com s’està negociant la lliure circulació de serveis o la negociació per la lliure circulació de persones.

També és una excel·lent oportunitat per informar-se sobre la diversificació de l’economia i les noves oportunitats que aportarà l’acord per a les empreses andorranes, o els beneficis per als joves en clau laboral i també respecte a la mobilitat formativa.

Qualsevol dubte o pregunta al voltant d’aquests temes o d’altres, és el moment per transmetre’ls als qui millor els poden respondre. I per què no? Els qui són escèptics o fins i tot contraris a l’acord d’associació són benvinguts. Possiblement no aconseguirem fer-los canviar d’opinió. Amb tot, si persisteixen en la seva postura contrària, i molt especialment si la manifesten a través de campanyes públiques, és important que ho puguin fer des d’un relat contrastat, allunyant-se de missatges que puguin generar confusió o, fins i tot, que s’escapin de la veritat.

Per la nostra part, i en exercici de transparència, seguirem informant i avançant.

 

Article del Secretari de comunicació de Demòcrates, Jordi Ribes, publicat al Diari d’Andorra el 13 de desembre del 2022.

Etiquetes: Articles d'opinió, Jordi Ribes

Articles relacionats

Voluntaris: l’ànima de la societat
Dignificar els professionals titulats