Notícies

El grup parlamentari Demòcrata aposta per les mesures urgents previstes a la Llei òmnibus i rebutja de ple les esmemes a la totalitat de l’oposició

18/10/2018 El Grup Parlamentari Demòcrata destaca aposta pel conjunt de mesures incloses al Projecte de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges com a eina efectiva per revertir el dèficit d’oferta d’habitatge de lloguer i, per aquest motiu, ha rebutjat l’esmena a la totalitat que s’ha debatut aquest dijous al sí el Consell General.

El grup demòcrata considera que es tracta d’una llei ambiciosa i innovadora per fer front adequadament als inconvenients socials que aquesta situació està creant i, tal com ha manifestat el conseller general Carles Jordana, amb la voluntat de fomentar l’increment, a curt, mitjà i llarg termini, del nombre de pisos disponibles en el mercat de lloguer d’habitatges que evitarà l’increment del preu dels lloguers.

Compartim, igualment, la crítica del Govern a l’oposició: en el cas del PSA, per l’absència d’una proposta alternativa o bé amb esmenes al conjunt de mesures que contempla el Projecte de llei, després d’haver denunciat reiteradament la situació del mercat de lloguer al país. En relació a l’esmena a la totalitat d’UL i Independents de La Massana, reiterem que és imprescindible la sortida al mercat del màxim nombre d’habitatges posible, tant els que estan en mans dels bancs com aquells que es van adquirir abans de l’entrada en vigor de la legislació en matèria de transparencia fiscal.

Durant la sessió d’avui s’ha donat llum verda a la modificació de la Llei qualificada de transferències al comuns al final d’un debat que ha permès culminar la reforma del model de competècies i transferències, un dels grans objectius de legislatura de Demòcrates. Igualment, ha prosperat la modificació de la Llei de la Cambra de Comerç que, essencialment, modifica el sistema de finançament de l’entitat i l’obliga a sotmetre els comptes anuals a la fiscalització del Tribunal de Comptes.

Finalment, pel que fa a la moció dels socialdemòcrates per impulsar la creació d’una  comissió per a l’elaboració d’una estrategia nacional de comerç, des del grup parlamentari es considera que el Pla Estratègic del Turisme de Compres impulsat pel Govern ja contempla els òrgans de treball i de relació entre tots els agents implicats per tal d’executar les accions necessàries d’acord amb els objectiu que fixa el seu full de ruta. La consellera general Patrícia Riberaygua ha recordat que Demòcrates per Andorra sempre ha vetllat per la competitivitat del sector comercial i que quan cap partit polític de l’oposició posava el crit al  cel pels problemes del sector i conscients que aquest no es recuperava, el Govern va impulsar el Pla Estratègic de Turisme de Compres. La moció ha estat rebutjada amb els vots  contraris de la majoria del Consell General.

La sessió d’aquest dijous també ha servit per donar compte de l’Informe Anyal del Raonador del Ciutadà corresponent al 2017, per aprovar la Proposició de llei de col·laboració de l’Administració General i els  comuns, i entre els  comuns i per donar llum verda, per assentiment, a la Llei del Codi de procediment civil, amb el qual es culmina el  conjunt de reformes realitzades en relació amb la justicia que es van inciar fa 8 anys. Per al grup parlamentari Demòcrata, es tracta d’una llei moderna i útil que fixa procediments àgils i senzils perquè es pugui impartir justicia en un termini de temps raonable.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

L’executiva de Demòcrates per Andorra repassa l’activitat parlamentària i de Govern després de la represa del curs polític
Xavier Espot encapçalarà el projecte demòcrata a les eleccions generals del 2019