Notícies

L’executiva de Demòcrates per Andorra repassa l’activitat parlamentària i de Govern després de la represa del curs polític

17/10/2018 Demòcrates per Andorra ha celebrat aquest dimecres l’executiva mensual centrada en el seguiment de l’acció política del Govern i el Consell General i en traslladar a l’Executiva els resultats del treball de la comissió electoral.

El repàs a l’acció del Govern s’ha centrat en l’aprovació dels projectes de llei de la infància i de responsabilitat penal dels menors. La representant del Govern a l’Executiva, la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, també ha posat damunt la taula la valoració de les visites del ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, i del representant de la Unió Europea, el també espanyol Juan María López Aguilar. En aquest punt, Descarrega ha desmentit que les negociacions de l’Acord d’Associació estiguin bloquejades per motiu del subsidi d’atur.

Pel que fa a l’activitat del grup parlamentari, el conseller general Marc Ballestà ha explicat que el ritme de treball en comissió al Consell General és satisfactori i que es podà avançar en la tramitació i posterior aprovació d’un nombre important de textos legislatius.

Ballestà ha aprofitat per traslladar als membres de l’Executiva el contingut de la reunió que el grup parlamentari va mantenir aquest dilluns al migdia amb els sindicats de l’administració pública per traslladar-los el resultat final de les seves reivindicacions i  quines s’havien recollit el treball d’esmenes que la majoria va presentar en roda de premsa, 40 en total. Ballestà ha recordat que des del grup parlamentari es va insistir en el fet que s’estava obert a trobar acords en tots aquells aspectes que no modifiquessin la filosofia de la llei. L’Executiva ha avalat el resultat del treball parlamentari i les millores que aquest aporta al text. Ballestà també ha detallat les novetats que aporta la Proposició de llei de la persona i la família, entrada a tràmit parlamentari la setmana passada.

Per part dels comuns, Josep  Àngel Mortés, ha confirmat que ja s’ha donat llum verda a la licitació per posar en marxa el sistema d’identificació de gossos mitjançant l’ADN i que s’està treballant conjuntament en una reforma de la Llei de finances comunals.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

El grup parlamentari Demòcrata presenta 40 esmenes al Projecte de llei de funció pública
El grup parlamentari Demòcrata aposta per les mesures urgents previstes a la Llei òmnibus i rebutja de ple les esmemes a la totalitat de l’oposició