Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

El vial de Sant Julià i el Museu Nacional, prioritats del Grup Demòcrata per al pressupost del 2020

La finalització del vial de Sant Julià de Lòria, la construcció d’un Museu Nacional i mesures per pal·liar la problemàtica de l’accés a l’habitatge són prioritats que el Grup Parlamentari Demòcrata defensa per al pressupost del 2020. El president del grup, Carles Enseñat, ha manifestat durant el debat de les esmenes a la totalitat, presentades pel Grup Socialdemòcrata i el Grup de Terceravia, que “hem d’acabar amb la imatge de cues que deixem als turistes que ens visiten, i això passa per tenir un accés i sortida des d’Espanya en millors condicions de mobilitat”. Enseñat ha anunciat que presentaran una esmena al pressupost perquè es facin els estudis pertinents per determinar com ha de finalitzar la totalitat del projecte.

Pel que fa al Museu Nacional, ha exposat que es tracta d’una infraestructura que “ens ajudarà a dotar Andorra d’un relat, a explicar millor la nostra història i a defensar la nostra independència”. “És una prioritat” per al Grup, ha afegit.

En el marc de les polítiques d’habitatge, Enseñat ha aplaudit la decisió del Govern de destinar fins a 10 milions d’euros al fons publicoprivat que es tirarà endavant pròximament, uns diners que provenen de la plusvàlua aconseguida amb la venda de la participació d’Avatel. És una mostra que el Govern i els grups de la coalició estan conscienciats amb la problemàtica i que proposen projectes “realistes i factibles”, com va quedar demostrat també amb l’aprovació, fa uns dies, de la pròrroga dels lloguers per a un any més, i la prohibició d’incrementar els contractes més enllà de l’IPC.

Enseñat ha aplaudit la decisió del Govern de destinar fins a 10 milions d’euros al fons publicoprivat que es tirarà endavant pròximament

Enseñat també ha refermat la voluntat d’anul·lar el projecte de l’heliport a Tresoles. Tenint en compte la partida prevista en el pressupost del 2020, ha anunciat que s’esmenarà per poder dedicar-la a un altre projecte “d’interès per a la ciutadania”.

D’altra banda, ha anunciat una esmena també perquè els eventuals recuperin el nivell salarial que van perdre arran de la sentència judicial que anul·lava l’increment de l’IPC del 2011 i 2012. Ha defensat que cal millorar els seus drets laborals, i també s’ha compromès a millorar els drets de la resta de treballadors de l’Estat, fent especial èmfasi en el col·lectiu de duaners.

Enseñat ha defensat que cal millorar els drets laborals dels eventuals i dels duaners, i també s’ha compromès a millorar els drets de la resta de treballadors de l’Estat

El president del GPD també ha remarcat en el seu discurs la necessitat d’encarar polítiques destinades a mantenir el nivell de la sanitat pública i per a la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

Enseñat ha exposat que “és un bon moment per ser valents i tirar endavant mesures importants, però realistes i sostenibles”. Ha parlat dels pactes d’Estat per a la Unió Europea, les pensions i la salut. Ha reiterat la mà estesa als grups de l’oposició per a sumar-s’hi.

El Grup Parlamentari Demòcrata i els altres dos grups de la coalició (Liberal i de Ciutadans Compromesos) no han donat suport a les dues esmenes a la totalitat presentades per l’oposició.

Ajuda per a la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar

En un altre ordre de coses, i arran del malaurat esfondrament del campanar de Sant Vicenç d’Enclar a causa del fort vent i pluja caiguts en un marge molt curt de temps, el Grup Demòcrata s’ha posat a disposició del Govern per, si és necessari, introduir esmenes al pressupost per afavorir la seva reconstrucció.

Enseñat

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

L’Executiva de Demòcrates reprèn el treball de les comissions un cop passades les Eleccions Comunals
La bona gestió de Demòcrates permet liderar quatre comuns en el nou mandat