Eleccions comunals 2019Notícies

La bona gestió de Demòcrates permet liderar quatre comuns en el nou mandat

Quatre dels set comuns del país estaran liderats per Demòcrates en el mandat que donarà el tret de sortida el pròxim 1 de gener, mentre que un cinquè, el de la Massana, comptarà amb tres consellers taronges a la majoria (Jordi Areny, Mireia Ramos i Marc Jové). El mateix nombre de consellers que a Escaldes-Engordany, on Demòcrates exercirà des de l’oposició. La presència majoritària de Demòcrates a les corporacions, sigui en solitari o sigui amb coalició, amb 49 dels 80 consellers totals, és fruit de la bona gestió realitzada durant el darrer mandat, així com dels destacats projectes contemplats als programes electorals i que els nous cònsols majors han assegurat que tiraran endavant els pròxims quatre anys.

Francesc Camp, Laura Mas, Josep Àngel Mortés i Conxita Marsol han jurat aquest dissabte el càrrec de cònsols majors en les tradicionals sessions de Consell de Comú del dia dels Sants Innocents. Han garantit “continuïtat” per acabar la tasca iniciada a les seves respectives parròquies aquest darrer mandat, així com treball i dedicació per seguir fent-les pròsperes. Començaran a exercir el seu nou càrrec a partir de l’1 de gener.

Consulta aquí la configuració de tots els consellers a les set corporacions.

Canillo: polítiques sostenibles

Canillo comuns

Demòcrates+Independents de Canillo lideraran la corporació els propers quatre anys, amb Francesc Camp i Marc Casal al capdavant, junt amb cinc consellers taronges més.

En acabar els juraments, Camp ha manifestat que la sostenibilitat serà el pilar a partir del qual girarà tota la gestió comunal. Sostenibilitat mediambiental, però també econòmica, social i turística, perquè “no es pot créixer de manera indefinida”, ha recordat. Amb tot, Camp ha garantit treball “perquè la parròquia prosperi i millori”.

Encamp: el Prat Gran i la nova concessió per a l’esquí, prioritats

Encamp comuns

Els càrrecs electres d’‘En Comú per Encamp’, coalició formada per UP+DA+Liberals d’Andorra, han jurat el càrrec aquest dissabte a la tradicional sessió dels Sants Innocents. La corporació estarà liderada els propers quatre anys per Laura Mas i Joan Miquel Rascagnères.

El futur Prat Gran, la nova concessió per al sector de l’esquí de la parròquia i millores urbanes per al Pas de la Casa com un nou parc i la reforma del carrer Sant Jordi són projectes “prioritaris”, ha assegurat Mas, que s’ha convertit en la primera dona cònsol major d’Encamp.

Ordino: seguirà el rigor i la transparència

Ordino comuns

Josep Àngel Mortés repeteix com a cònsol major d’Ordino, encapçalant un equip en coalició (‘En Comú per Ordino’) amb Liberals d’Andorra (Eva Choy serà la cònsol menor) i Socialdemocràcia i Progrés. En el seu discurs minuts després de ser escollit cònsol, Mortés ha assegurat que “el rigor i la transparència” seguiran sent “primordials” en aquest mandat, i ha garantit que les decisions es prendran buscant el “consens” amb l’oposició, i el “diàleg” amb els ciutadans.

Seguir “dinamitzant la parròquia és una prioritat”, motiu pel qual “dedicaré tot el temps i esforç a la gestió” del dia a dia, ha manifestat el cònsol, perquè “Ordino segueixi sent un referent de qualitat de vida”.

Andorra la Vella: grans projectes veuran la llum pròximament

Marsol EC2019

La reelecció de Conxita Marsol com a cònsol major d’Andorra la Vella, dins la coalició amb Liberals i SDP (‘En Comú per Andorra la Vella’), permetrà que molt properament es puguin materialitzar a la parròquia grans projectes ja anunciats aquest mandat. Com la remodelació de la plaça de la Rotonda, un nou aparcament a Ciutat de Valls, seguir embellint Santa Coloma, l’edifici multifuncional o un projecte per fer habitatges a preus raonables. Tot plegat, per “fer una parròquia per a les persones”, ha defensat Marsol, que estarà acompanyada per David Astrié com a cònsol menor.

Marsol també ha volgut tenir unes paraules per Sant Vicenç d’Enclar. Ha recordat que al programa portaven que calia potenciar-lo i ha confiat que, un cop estigui enllestida la rehabilitació del campanar, es convertirà en un gran atractiu per a la parròquia, “tal com es mereix”.

Escaldes-Engordany: Oposició ferma i col·laboradora

Jurament Escaldes

Els Demòcrates Miquel Aleix, Núria Barquín i Jordi Vilanova s’han convertit aquest dissabte en consellers d’Escaldes-Engordany. Aleix ha assegurat que faran una oposició “ferma i col·laboradora”.

Si la majoria treballa de manera positiva per a Escaldes, “farem un treball positiu” i, si no fos així, “farem una oposició per corregir tot allò amb el que no estem d’acord”, ha afegit Aleix.

Areny jurament

Etiquetes: Eleccions comunals 2019, Notícies

Articles relacionats

El vial de Sant Julià i el Museu Nacional, prioritats del Grup Demòcrata per al pressupost del 2020
Demòcrates impulsarà una comissió de treball per frenar l’abstenció