Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Enseñat reitera que el GPD va retirar les esmenes de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig per una “qüestió d’Estat”

El president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, ha recordat als grups de l’oposició que la decisió de retirar les esmenes presentades al Projecte de llei de modificació de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i finançament del terrorisme es va prendre perquè pogués ser aprovada dins dels terminis pactats. Aquests terminis es van marcar per poder donar compliment a les recomanacions del GAFI, just abans de l’avaluació del Moneyval d’aquest mes de desembre.

Enseñat, durant la sessió de control al Govern d’aquest dijous al Consell General i, davant d’una pregunta presentada pel conseller del Grup Socialdemòcrata, Joaquim Miró, sobre les actuacions del Ministeri Fiscal en l’àmbit de l’activitat parlamentària, ha reiterat que la decisió es va prendre per les “amenaces” a què la Llei de lluita contra el blanqueig quedés encallada. En d’altres paraules, es van retirar les esmenes per una “qüestió d’Estat”.

Per altra banda, el president del GPD ha volgut defensar que els contactes que els parlamentaris fan amb la Fiscalia, i també amb altres institucions i col·lectius, es fan en el marc de “voler fer bé la nostra feina” i legislar pel bé general. Si aquestes institucions tenen demandes “raonables”, s’estudien. És un procediment “habitual” que fan tots els grups i, en cap moment, és incorrecte o il·legal, ha defensat. El treball que surt d’aquests contactes és el que serveix per al posterior debat dins les Comissions Legislatives.

Els contactes que els parlamentaris fan amb la Fiscalia, i també amb altres institucions i col·lectius, es fan en el marc de “voler fer bé la nostra feina” i legislar pel bé general

Dins d’aquest debat al Consell General, Enseñat ha formulat una pregunta al cap de Govern, Xavier Espot, per si tenia constància de contactes entre consellers generals i membres del Govern en el mateix sentit. Espot ha afirmat que, quan era ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, hi havia iniciatives legislatives que es treballaven conjuntament amb els grups parlamentaris.

Xavier Espot

Finalment, Enseñat ha recordat que les esmenes que s’han retirat formaran part d’una proposició de llei per modificar el Codi de procediment Penal, que s’entrarà properament a la Sindicatura. D’aquesta manera, es podrà tenir un debat més ampli i tranquil, i no es condicionarà ni haurà retardat l’aprovació de la llei del blanqueig.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

‘En Comú per Ordino’ acabarà la reforma del CEO i millorarà els serveis sense massificar les instal·lacions
Demòcrates de Canillo aposta per la formació per garantir el relleu generacional al sector agrícola i ramader