Sense categoria

Espot i Marsol impulsaran edificis per a lloguer a preus raonables, un centre multifuncional i mantindran l’espai del The Cloud com a plaça pública

El cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat aquest divendres que “durant els últims quatre anys, el fet que hi hagués una coincidència de partit entre el Govern i el comú d’Andorra la Vella ha revertit de forma positiva per a les dues parts”. “Per a això”, ha seguit, “és molt important seguir igual en els pròxims quatre anys”. El cap de Govern ha destacat que “aquesta col·laboració tan estreta i profitosa només es garantirà si la Conxita Marsol i el seu equip renoven la confiança dels ciutadans d’Andorra la Vella”. Per a Espot, “la prova més evident d’aquesta col·laboració és que està pràcticament tancat que la plaça on s’havia d’edificar el The Cloud”, des d’on s’ha fet l’acte, “es mantindrà com a espai públic”. Suposarà una millora de la qualitat de vida de tota la gent que viu per la zona i, al mateix temps, “servirà com a reclam turístic i per oxigenar l’eix comercial”.

Espot ha manifestat que “ho farem sense que tingui cap cost per als ciutadans”. Ho ha refermat perquè “em va preocupar molt que Terceravia demanés que es fessin pagar contribucions especials a ciutadans d’Andorra la Vella, pel fet que es faci una plaça pública o perquè s’hagin embellit les avingudes Meritxell i Carlemany”. La proposta de Terceravia, ha garantit, no la seguirem, “perquè creiem que aquestes avingudes les utilitza tota la població”.

Per la seva part, la cap de llista d’‘En Comú per Andorra la Vella’, Conxita Marsol, ha posat de manifest que, per a la parròquia, és molt important poder garantir que l’espai públic on havia de situar-se el The Cloud es mantingui com a plaça. “L’espai uneix Meritxell amb Fener Boulevard i Riberaygua i Travesseres, i està en ple centre, era una prioritat per al nostre equip”, ha manifestat. La part del terreny que es troba a la part del darrera tindrà un edifici on Andorra Telecom, propietària de tot el terreny, hi ubicarà les oficines comercials. Però hi haurà una part importat de la parcel·la que continuarà com a plaça.

L’espai uneix Meritxell amb Fener Boulevard i Riberaygua i Travesseres, i està en ple centre, era una prioritat per al nostre equip”, ha manifestat Marsol

La candidata també ha mostrat el seu rebuig a la proposta de Terceravia. Descarta que els ciutadans d’Andorra la Vella hagin de pagar tributs especials perquè l’espai on anava el The Cloud sigui una plaça pública.

Edificis per al lloguer

En un altre ordre de coses, Espot ha indicat que “s’estan analitzant dos terrenys perquè el comú d’Andorra la Vella faci una cessió d’un espai que permeti construir habitatge de lloguer a preus raonables”.

Per la seva part, Marsol ha refermat que, en base a “l’esperit col·laborador”, el comú d’Andorra la Vella “ajudarà per solucionar el problema de l’habitatge”.

En base a l’esperit col·laborador, el comú d’Andorra la Vella ajudarà per solucionar el problema de l’habitatge, ha defensat Marsol

I, finalment, el tercer conveni de cessió entre les dues institucions serà el que permetrà que el Govern disposi d’un espai multifuncional, que haurà d’estar en un lloc cèntric. L’Executiu pagarà l’edificació i això revertirà en benefici dels ciutadans de tot el país.

Respecte a l’edifici multifuncional, que acollirà fires, espectacles i esdeveniments diversos que actualment s’estaven fent a envelats –el que comportava el bloqueig d’aparcaments-, la cap de llista d’‘En Comú per Andorra la Vella ha destacat que “serà un punt de creació de riquesa i que és indispensable”. Els terrenys on anirà el multifuncional seran, o bé els de l’aparcament del Prat de la Creu enfront de Govern, o a la Margineda. Marsol ha apuntat que, “per sort, el nostre equip ha aconseguit un gran patrimoni en terrenys i és important que ara els destinem a projectes que ajudin a crear riquesa i dinamisme per a la parròquia”.

Espot ha conclòs que “el fet que l’equip que encapçala Conxita Marsol pugui guanyar les eleccions és el millor que li pot passar a Andorra la Vella en particular, i a Andorra en general”. Ha indicat que amb Terceravia seria difícil que el Govern s’hi posés d’acord si encapçalen el comú de la capital. Respecte al Partit Socialdemòcrata, el cap de Govern ha dit que tampoc seria fàcil tancar pactes de col·laboració, perquè no han fet cap proposta concreta en el programa per a Andorra la Vella i, per tant, és difícil saber quin és el seu projecte.

Etiquetes: Sense categoria

Articles relacionats

Mortés suma a una llista“continuista” persones d’altres sensibilitats però amb un projecte comú per a Ordino
Ens passem al bàsquet per una tarda: partit ‘Champions for Unicef’