Consell GeneralNotícies

Espot ofereix als grups parlamentaris treballar conjuntament el full de ruta postCovid

“La crisi que hem patit i continuarem patint ha truncat els objectius d’aquesta legislatura”, ha reconegut el cap de Govern, Xavier Espot, durant la sessió de control al Govern del Consell General celebrada aquest dijous. “Ara hi ha altres prioritats i els projectes fixats i premisses no són els mateixos”, ha afegit. En aquesta direcció, l’Executiu treballa en un “full de ruta, un nou programa de Govern” adaptat a les necessitats que deixa l’escenari postCovid a Andorra.  Ja s’està treballant i a finals d’aquest mes de juny es tindrà un primer esborrany, el qual serà traslladat als grups parlamentaris, tant de la majoria com de l’oposició, perquè es pugui treballar conjuntament i “enriquir-ne” el resultat final, ha exposat Espot. També es compartirà, durant el mes de juliol, amb la resta d’institucions, actors econòmics i socials i entitats cíviques del país perquè hi puguin fer aportacions.

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i el de Telecomunicacions i Infraestructures, Cèsar Marquina, són les persones encarregades de liderar l’elaboració del nou programa de Govern postCovid.

Espot ha fet aquest anunci en la penúltima pregunta d’una sessió de control que ha girat sobretot al voltant de la gestió de la crisi sanitària. Durant aquesta, i davant una pregunta del grup socialdemòcrata, el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, ha celebrat el recent acord del sector bancari per aplicar carències i ajornaments a préstecs o crèdits dels clients. Un acord que arriba ara perquè “és el moment més segur”. Si s’hagués fet abans, tal com plantejava el PS, es corria el perill de posar en risc el sistema financer i, de retruc, afectar els clients del país, ha defensat Jover.

Pel que fa a les preguntes de caire més sanitari, han servit perquè el ministre Joan Martínez Benazet refermés el compromís de retornar els 200.000 euros que els professionals del SAAS van decidir aportar al fons solidari. Uns diners que suposaven complements salarials i que recuperaran pel seu esforç i sacrificis en el marc d’aquesta pandèmia. Benazet també ha anunciat que s’aplicaran millores laborals al col·lectiu sanitari, sobretot aquells que tenen salaris més baixos.

Finalment, la ministra d’Afers Exteriors Maria Ubach ha confirmat que aquest diumenge 21 de juny els andorrans i residents podran circular per tot el territori espanyol ja que es posarà punt final al seu estat d’alarma. En conseqüència, serà el dia en què, després de més de tres mesos, els turistes del país veí tornaran a creuar les nostres fronteres.

Etiquetes: Consell General, Notícies

Articles relacionats

El Grup Demòcrata s’adhereix a la demanda de fer públics els comptes de tots els grups parlamentaris
El Grup Demòcrata defensa la retallada de salaris com un acte de justícia compartida amb la població