Notícies

El grup parlamentari Demòcrata lamenta els efectes sobre la imatge d’Andorra i les seves institucions que provoca l’ús partidista de l’Afer BPA

08/11/2018 El Grup Parlamentari Demòcrata lamenta la persistència de l’oposició a l’hora de fer un ús partidista de l’Afer BPA i les conseqüències que aquesta praxi política implica per a la imatge d’Andorra i de les seves institucions, en especial de l’estament judicial. Des de la perspectiva de la majoria parlamentària, el procediment de lliurament de la base de dades de Banco Madrid a les autoritats españoles, a través de la pertinent comissió rogatòria internacional avalada pels estaments judicials del país, s’ajusta plenament a la legalitat i, en aquest sentit, defensem la plena integritat i didligència de l’actuació desenvolupada per tots els agents implicats.

Tanmateix, considerem un fet del tot inadmissible que es doni més credibilitat a la publicació d’especulacions i informacions no contrastades en detriment de les nostres institucions, a les quals es qüestiona de forma permanent. Tal com ha afirmat el ministre de Finances, Jordi Cinca, durant la seva resposta a la pregunta formulada per Liberals d’Andorra a la sessió de control d’avui al Consell General, el Govern no ha d’anar desmentint acusacions que després es demostra que queden en res i que ‘són poca cosa més que girs semàntics més o menys brillants’.

Des de la majoria Demòcrata al Consell, no es posa en qüestió sota cap concepte la diligència de les actuacions desenvolupades des de la Batllia en el marc de la comissió rogatòria del passat 24 d’abril, i estem segurs que Andorra no va lliurar cap informació que no estigués prèviament validada pel Batlle. Donar credibilitat al contrari és una clara mostra d’irresponsabilitat política i de deslleialtat que únicament afavoreix a aquells que volen malmetre el país. En aquest sentit, considerem que Liberals d’Andorra dona joc i dona veu a les institucions a aquells que volen perjudicar Andorra.

L’Acord d’Associació amb Europa ha estat un altre dels temes amb pes específic en la sessió parlamentària d’aquest dijous arran d’una qüestió sobre …

L’Acord d’Associació amb Europa ha estat un altre dels temes amb pes específic en la sessió parlamentària d’aquest dijous arran d’una qüestió en relació al dret de la Unió Europea sobre les presstacions d’atur i quin és la posició d’Andorra en la negociació d’aquest punt al qual ha donat resposta la titular d’Exteriors, Maria Ubach. La ministra ha deixat clar que el reglament relatiu a la Seguretat Social forma part de l’annex 6 de l’acord i que aquest part encara no s’ha començat a negociar. Amb tot, Ubach ha deixat clar que el punt de partida d’Andorra en les converses serà el de mantenir l’actual sistema de prestació per desocupació, plantejament que ha validat el cap de Govern bo i assegurant que el marc de negociació en aquest aspecto és obert i que Andorra té arguments per defensar-lo.

L’ordre del dia de la sessió d’avui també ha debatut a l’entorn de preguntes sobre el cost del pas elevat per a vianants a la CG1, davant l’Estadi Comunal; el nou reglament regulador de l’enregistrament a l’accés i a la información relativa als beneficiaris efectius en els registres d’entitats jurídiques i al funcionament del transport escolar, entre altres.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

El grup parlamentari Demòcrata fa un pas més per assolir una administració moderna, de qualitat, flexible i sostenible
El grup parlamentari Demòcrata sol·licita a Sindicatura el procediment d’urgència per a la tramitació d’un total de 13 textos legislatius