Notícies

El grup parlamentari Demòcrata fa un pas més per assolir una administració moderna, de qualitat, flexible i sostenible

25/10/2018 El Grup Parlamentari Demòcrata destaca ha tombat avui les esmenes a la totalitat presentades pels grups de l’oposició del Consell General al Projecte de llei de la funció pública i de reforma de l’administració obrint així la fase de treball en comissió durant la qual esperen millorar el text a partir de les esmenes presentades, una seixantena en total, de les quals 40 provenen de la majoria.

En la línia del que ha manifestat la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, el grup parlamentari mantindrà l’esforç per consensuar el màxim de propostes al sí de la comissió. En aquest sentit, posa també de relleu la voluntat de diàleg i de negociació que ha existit per part del Govern i que s’ha traduït en les moltes hores de treball que s’han esmerçat a través de les reunions de treball, les trobades amb els representants dels sindicats, les dotze reunions de la Comissió consultiva i les presentacions realitzades sobre diferents aspectes del nou text.

La majoria que dona suport al Govern entén que la reforma és, 18 anys després de l’aprovació de la llei anterior, tant necessària com inajornable, ja que es tracta, tal com ha afirmat la ministra en la seva intervenció al Consell d’avui ‘una oportunitat per millorar les condicions de treball del personal de l’Administració general, alhora que ens ha de permetre disposar d’una Administració més àgil, eficient i sostenible’.

En aquesta línia, el conseller general Marc Ballestà ha definit els principals eixos sobre els quals se sustenta la reforma que avui ha salvat l’escull de les esmenes a la totalitat: reforçar una administració pública competent i adaptada a la a la nostra realitat, capaç de donar resposta a les necessitats dels ciutadans i de les empreses amb la màxima qualitat, emfatitzant en la vàlua, les competències i el rigor dels professionals públics donant-los-hi totes les eines necessàries per desenvolupar la seva feina amb les millors garanties i dotant-los dels mecanismes necessaris de flexibilitat per poder-se adaptar a una societat i un entorn dinàmic i canviant. En definitiva: ‘una llei que impulsa un model d’administració pública organitzada, professional, moderna i sostenible’, ha afirmat.

Els vots dels consellers i conselleres de Demòcrates per Andorra també han permès que tirés endavant, salvant una altra esmena a la totalitat presentada per Liberals d’Andorra, el Projecte de llei d’ocupació que s’articula a l’entorn d’un objectiu global de modernització, amb serveis i propostes que, a partir dels criteris d’eficiència i eficàcia, permetran que Andorra faci un pas endavant en la línies de les polítiques europees en matèria d’ocupació.

El conseller general, Carles Enseñat, ha destacat la importància de donar rang legal a la prestació per desocupació voluntària per convertir-la en una prestació garantida que donarà protecció a les persones en situació de desocupació.

La sessió del Consell General d’avui també ha donat llum verda a la modificació de la Llei de la seguretat social, en virtut de la qual les persones donants en vida tindran dret a la incapacitació temporal sense cap pèrdua econòmica.

La sessió ha finalitzat amb l’aprovació de la modificació de la Llei dels serveis de pagament i del diner electrònic que permet facilitar i millorra la seguretat en l’ús dels sistemes de pagament a través d’Internet i del mòbil, això com reforçar el nivell de protecció a l’usuari contra fraus i abusos potencials respecte del que ja es preveia a la llei vigent.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Xavier Espot encapçalarà el projecte demòcrata a les eleccions generals del 2019
El grup parlamentari Demòcrata lamenta els efectes sobre la imatge d’Andorra i les seves institucions que provoca l’ús partidista de l’Afer BPA