Articles d'opinióNúria Barquín

Falta d’inversió

Som just a la meitat dels mandats parroquials i és un bon moment per, com a consellers comunals d’Escaldes-Engordany, fer balanç de com la majoria ha gestionat la corporació aquests primers dos anys. Fent repàs a les grans iniciatives que van anunciar quan van assumir el càrrec, ens trobem que som a l’equador i bona part d’aquestes no s’han dut a terme, fet que va en perjudici de les escaldenques i escaldencs.

Els seus grans projectes es van retardant: un pàrquing que cobreixi la manca d’aparcament a la part alta de la parròquia; el projecte Caldes per dinamitzar precisament aquesta part alta; l’ampliació de la llar de jubilats o una iniciativa per posar al mercat habitatges a preu assequible. De fet, en matèria d’habitatge l’únic que ha impulsat l’actual comú són dues modificacions al pla d’urbanisme per canviar les regles del joc vigents, causant inseguretat jurídica i, fins i tot, aturant projectes d’immobles que propietaris volien destinar a habitatges de lloguer.

Què suposa tot això? Un endarreriment respecte a la resta de parròquies. Escaldes-Engordany havia aconseguit els dar­rers anys un impuls que l’havia convertida en un referent nacional. El retard actual en grans projectes i iniciatives li fa perdre la vàlua aconseguida. És cert que hi ha hagut una pandèmia enmig, però la pandèmia ha estat per a totes les corporacions. A més, els consellers demòcrates defensem que la crisi sanitària hauria d’haver servit per treballar el doble, així com per fer previsions de futur, globals i eficaces.

En canvi, veiem com la majoria posa l’accent en certs temes puntuals. Demanem que aquest mateix entusiasme també el desenvolupi en temes importants i necessaris de parròquia. Escaldes-Engordany necessita inversió, els seus ciutadans necessiten projectes que il·lusionin i els resolguin els problemes actuals.

Perquè, d’aquí a dos anys, quan es vulguin inaugurar grans projectes, potser aquests problemes ja no seran els mateixos.

 

Article de la consellera Demòcrata al Comú d’Escaldes-Engordany, Núria Barquín, publicat al Diari d’Andorra el 14 de desembre del 2021. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Núria Barquín

Articles relacionats

El camí de la transparència: sense pressa però sense pausa
Vacuna i mesures per frenar la propagació