Articles d'opinióEduard Muñoz Pérez

Joves, despertem-nos

Que els joves participem en política no és només important, sinó que és totalment necessari: som una part fonamental per a la construcció de la societat. Hem estat acostumats, durant molt de temps, que prenguin decisions per nosaltres, a deixar les regnes del país a altres persones. Però recordem que la política és un servei públic, no pertany només a unes quantes persones, als joves també ens pertany.

És aquí on entren en funcionament totes les seccions joves del país. Parafrasejant a Aristòtil, “”. I la política, malgrat el que alguns puguin pensar, no és una professió per omplir-se la butxaca.

És important que tots els joves entenguem que realment es tracta d’una feina per a la millora de la nostra societat, la de tots i totes. I per això és essencial la nostra participació si volem un canvi a l’hora de fer política. Aquesta participació suposa un avanç democràtic.

Cal que donem la nostra opinió i defensem la posició que tenim envers qualsevol aspecte, sent igual la ideologia que es vulgui defensar, sempre que estiguem oberts a dialogar. Som la generació d’internet, la que té més mitjans per poder comunicar-se, sigui a través de les xarxes socials, plataformes com VISC, etc. Hem d’utilitzar tot el que tenim a l’abast per fer-nos sentir. Fer això no només ens aproparà al present que vivim, sinó que també contribuirà al futur de la societat andorrana.

Cal que donem la nostra opinió i defensem la posició que tenim envers qualsevol aspecte, sent igual la ideologia que es vulgui defensar

Hem de fer un pas fort endavant i deixar enrere la indiferència, perquè la política ens afecta cada dia, indirectament o directament. La política és un instrument per canviar les coses, és important la participació perquè sovint sabem el que volem, però no tenim els mitjans o coneixements per arribar-hi.

A la vegada, per realitzar aquests canvis necessitem que se’ns escolti i ens donin opcions per participar. No només d’una forma partidista, sinó amb inclusió de veu i vot a totes les institucions possibles, per arribar a un equilibri perfecte entre joventut i experiència.

Andorra necessita idees renovadores, tot i que respectant el que s’hi ha construït fins al moment, sense oblidar els valors que ens han portat fins aquí. Només així construirem una Andorra moderna, atractiva i rica.

 

Article del membre de la Secció Jove de Demòcrates, Eduard Muñoz Pérez, publicat al Diari d’Andorra el 15 de setembre del 2020.

Etiquetes: Articles d'opinió, Eduard Muñoz Pérez

Articles relacionats

L’estiu Covid-19: artistes de país i patrimoni nacional
Noves maneres de fer