Notícies

L’executiva de Demòcrates valora amb optimisme realista els resultats de l’enquesta d’opinió política

04/07/2018 L’executiva de Demòcrates per Andorra ha fet una valoració optimista dels resultats de la darrera enquesta d’Opinió Política elaborada pel CRES, fets públics aquest dilluns. El secretari general de DA, Esteve Vidal, considera que la designació del candidat serà la clau per decantar l’elevat percentatge de persones enquestades que encara no tenen decidit el seu vot. En aquest sentit, la valoració es fa des de l’optimisme realista que es desprèn de la bona valoració que obtenen els líders demòcrates: Toni Martí és el més ben valorat en el context del Consell General i dins les 10 primeres posicions s’hi troben cinc representants institucionals de DA.

Amb tot, els membres de l’executiva han reconegut que els resultats són un toc d’alerta que s’ha de traduir, d’una banda, en explicar més i millor com es trasllada en la millora del país i del dia a dia dels ciutadans el treball al capdavant de les institucions -Govern, Consell General i Comuns- posant en valor la feina feta fins ara i, de l’altra, tancar el procés d’elecció del candidat que, tal com ha explicat el secretari general, Esteve Vidal, ‘és una qüestió més important que urgent’.

Vidal ha avançat que la feina de la comissió segueix el seu curs en la línia de presentar el candidat que més consens generi a nivell intern, però que també sigui el motiu de confiança de la ciutadania juntament amb un programa sòlid que doni continuïtat al projecte de transformació del país que DA ha impulsat en els darrers 7 anys.La d’aquest dimecres ha estat la darrera executiva del curs polític i, per aquest motiu, s’ha fet un intens repàs als darrers projectes de llei del Govern i s’ha analitzat l’evolució del treball parlamentari dels textos legislatius en tràmit.

Un altre dels punts rellevants ha estat el nomenament dels coordinadors de les diferents taules de treball que posaran fil a l’agulla a la definició de les propostes del futur programa electoral que les comissions del partit han anat treballant per grans àrees i que ara caldrà concretar amb accions i projectes. A les comissions permanents que ja contempla l’actual estructura del partit -institucional, econòmica, social i de joves- s’hi afegirà el treball de les noves taules en els àmbits de la sostenibilitat, emprenedoria, cultura i Unió Europea.

Els membres de l’executiva també han fet una valoració de la Primera Jornada Martí Salvans, celebrada el passat mes de juny, amb l’objectiu de crear un espai de debat i reflexió al sí del partit i han donat llum verda a la Comissió Institucional per donar continuïtat al projecte, que començarà a treballar en la selecció de temes de la segona edició.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

El GP Demòcrata insisteix en el principi de consens institucional i la coherència com a avals per implementar el nou model de transferències comunals
Llum verda a la nova Llei del sistema educatiu andorrà que consolida les bases d’un model perdurable decisiu per a la construcció d’una societat competitiva i de valors