Notícies

La majoria demòcrata defensa el tràmit d’urgència de les lleis en curs com a mecanisme per garantir el bon treball a les comissions

22/11/2018 El Grup Parlamentari Demòcrata reitera la necessitat d’habilitar el període entre sessions amb la finalitat que les comissions puguin seguir treballant les lleis que actualment es troben en tràmit parlamentari. En aquest sentit, reitera que el procediment d’urgència sol·licitat per a la totalitat de lleis en curs no té l’objectiu de forçar res, sinó d’utilitzar les possibilitats que preveu el reglament del Consell General al servei dels ciutadans.

Entre el conjunt de projectes i de proposicions de llei que els consellers generals podran treballar en comissió, hi figura la Proposició de llei qualificada de la persona i de la família, que avui ha estat admesa a tràmit parlamentari per assentiment de tots els grups. La consellera general, Sofia Garrallà, ha recordat que l’objectiu és regular de forma completa i en un mateix text legal, tant les normes que fan referència a la persona com les relatives a les institucions familiars.

Al marge de les crítiques vessades des dels grups de l’oposició, Garrallà ha reiterat la importància de tirar endavant amb una llei necessària pel país, en tant que significarà que l’existència d’un dret modern, complert i sistemàtic que abastarà la persona física i la família. En aquest sentit, s’ha mostrat segura del fet que el treball en comissió permetrà millorat tècnicament el text elaborat pel grup parlamentari Demòcrata, incorporant les aportacions de la resta de grups.

El consell d’avui també ha permès donar llum verda al Projecte de llei de suplement de crèdit per tal de regularitzar les transferències als comuns de l’exercici 2017-2018, transferència que, com ha recordat el ministre de Finances, Jordi Cinca, ja estava prevista al pressupost del 2017 amb una dotació de 54,6 milions d’euros: ‘Una quantitat molt important resultant de l’acord entre els Comuns i el Govern d’Andorra’ i que, ha afegit, ‘ja havia permès a la majoria dels comuns presentar liquidacions els anys anteriors amb superàvit’. Amb el vist i plau d’avui, el Govern transferirà els gairebé 7,6 milions pendents resultants de la liquidació dels comptes del 2017. En total, la quantitat transferida als comuns en concepte de l’any 2017 haurà estat de 62,1 milions d’euros.

Finalment, el Consell General ha aprovat la modificació de la Llei qualificada de creació i regulació del Pla de pensions de la Funció Pública en la línia que aquells treballadors públics que hagin superat el període de prova per consolidar la seva plaça puguin assolir la condició de participis al Pla de pensions, aprovat l’any 2014. Tanmateix, les modificacions també reconeixen el Consell Superior de la Justícia com a entitat contractant reconeixent-li la capacitat de fer i gestionar el seu pressupost i la seva representació dins la Comissió de Seguiment del Pla de Pensions.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

El grup parlamentari Demòcrata sol·licita a Sindicatura el procediment d’urgència per a la tramitació d’un total de 13 textos legislatius
Acte públic de presentació del candidat de Demòcrates per Andorra a les eleccions generals del 2019