GovernNotícies

La primera fase de la campanya permet vacunar 1.200 persones

Un cop enllestits els tràmits perquè Espanya pogués activar l’enviament de vacunes de Pfizer a Andorra, i tal com ho va informar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, dimarts davant de la Comissió de Sanitat del Consell General, les 1.000 primeres dosis van arribar dimarts al vespre procedents de Madrid. L’operativa logística ja estava tota muntada, de manera que dimecres a primera hora del matí ja es va poder donar el tret de sortida a la campanya de vacunació, que en una primera fase es destina als residents dels centres sociosanitaris, al personal d’aquests centres, a professionals que tenen un risc més alt d’exposar-se al virus, metges de primària i personal del SAD. Només el primer dia de la campanya ja es va administrar la primera de les dues dosis de Pfizer a més de 200 persones.

Tots els vacunats rebran una segona dosi d’aquí a tres setmanes. Una segona dosi de les vacunes que ja és al país. Els vaccins s’emmagatzemen ultracongelats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Són 1.000 més, per tant 2.000 en total, però permetran vacunar a 1.200 persones, perquè finalment cada vial dona per 6 dosis enlloc de 5.

Tal com va informar el ministre a la compareixença davant els consellers de la Comissió de Sanitat, en la primera jornadade la campanya  es van administrar 26 vacunes a residents del Cedre i 49 a residents de Clara Rabassa, així com a una setantena de professionals d’aquests dos centres.

Dijous va ser el torn de la residència de l’Albó, una cinquantena de vacunacions entre residents i professionals. També es va vacunar al cos de Bombers. Els propers dies, en funció també de com vagin evolucionant els brots actius, es farà el mateix procediment amb els residents de Sant Vicenç d’Enclar i de Salita.

Benazet va insistir que vacunar-se és “necessari per protegir-se a un mateix, però també a la resta de la població” i per anar “recuperant, a poc a poc, la normalitat”.

Benazet va insistir que vacunar-se és necessari per protegir-se a un mateix, però també a la resta de la població

Durant la compareixença de dimarts, la consellera general Demòcrata Sandra Codina es va interessar per la durada de la campanya en aquesta primera part de la campanya, que serà al voltant de deu dies, va informar el ministre. D’altra banda, i a pregunta de la consellera Berna Coma, Benazet va explicar que s’està treballant en una campanya de comunicació a la ciutadania per donar resposta a tots els neguits relacionats amb la vacunació.

També en el marc d’aquesta compareixença Codina va voler fer, en nom del Grup Parlamentari Demòcrata, un agraïment públic per la tasca duta a terme pel Ministeri en tota la gestió de l’arribada de les vacunes, així com personal a Benazet, per la seva sinceritat i honestedat davant els mitjans de comunicació i de la població.

Etiquetes: Govern, Notícies

Articles relacionats

Logística a punt per començar a vacunar
La coalició entra a tràmit una llei per situar Andorra com a país capdavanter dels actius digitals