Consell GeneralNotícies

Logística a punt per començar a vacunar

El ministre de Salut Joan Martínez Benazet ha informat, durant la sessió de preguntes al Govern del Consell General d’aquest dijous, que ja està tot a punt per iniciar la campanya de vacunació de la Covid-19. Les gestions burocràtiques amb Pfizer ja s’estan resolent, de manera que l’arribada de les primeres dosis es preveu per als propers dies. En total seran 2.000 vacunes, per a 1.000 persones (s’administren dues dosis), que es començaran a posar tan bon punt estiguin disponibles al país. El personal sanitari encarregat està preparat per iniciar tota l’operativa.

Benazet, a pregunta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, ha informat que la campanya es distribuirà en quatre fases. La primera incumbeix els residents dels centres sociosanitaris i el personal; la segona a les persones de més de 70 anys, persones considerades molt vulnerables i treballadors de serveis essencials (policies, bombers…); la tercera a persones entre els 60 i els 70 anys, persones amb patologies severes concretes i la resta de personal sanitari; i la quarta la resta de la població.

A més, el ministre ha informat que al llarg d’aquest primer trimestre arribaran més de 70.000 vacunes i que, per tant, “arribarem més enllà del compromís de vacunar el 15% de la població“.  D’aquesta manera, ha confiat que a inicis de l’estiu “ja haurem vacunat a més del 60% de la ciutadania“.

Benazet ha explicat que a inicis de l’estiu ja s’haurà vacunat a més del 60% de la ciutadania

També durant la sessió de control al Govern, ha intervingut el cap de Govern, Xavier Espot, per informar sobre les previsions del nombre de turistes que arribaran durant aquesta temporada d’hivern. Espot ha explicat que la situació als països veïns és complicada i que, les restriccions que estan aplicant per frenar la propagació del virus, impedeixen tenir un càlcul concret de quants visitants pot rebre el país els propers mesos. “No està a les nostres mans l’arribada de visitants, però sí que ho està dedicar tots els esforços a transmetre una imatge positiva i de seguretat d’Andorra”. Així mateix, ha refermat que, paral·lelament, s’ha de seguir incidint per aconseguir l’assimilació territorial amb els països veïns

Espot: No està a les nostres mans l’arribada de visitants, però sí que ho està dedicar tots els esforços a transmetre una imatge positiva i de seguretat d’Andorra

A la sessió de preguntes d’aquest dijous, la primera de l’any 2021, també s’han tractat temes relacionats amb la gestió dels ERTO, les finances de l’AREB i les transferències que els comuns reben del Govern.

Etiquetes: Consell General, Notícies

Articles relacionats

Modificacions a les lleis de Seguretat Pública i de Sanitat per reforçar la protecció de la salut de la ciutadania
La primera fase de la campanya permet vacunar 1.200 persones