Consell GeneralNotíciesSense categoria

La reducció al lloguer per als locals de negoci, prorrogada tot el mes de maig

La reducció de les rendes dels locals per a negoci, mesura que emana de la Llei del 4 de desembre de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada pel SARS-CoV-2, es mantindrà en vigor tot el mes de maig. Així s’ha aprovat aquest dijous en sessió del Consell General, gràcies als vots dels grups parlamentaris de la coalició, Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos. D’aquesta manera, es prorroga la mesura que expirava el 30 d’abril i que és d’aplicació també per a les empreses que gestionen allotjaments d’ús turístic. 

En la seva intervenció en nom dels tres grups de la majoria, la consellera general Demòcrata Maria Martisella ha garantit que “no es deixarà caure el teixit productiu en aquest període tan dur”, però que a la vegada s’ha de fer de manera equilibrada amb tots els actors corresponsables“. És per aquest motiu que el percentatge màxim de reducció del lloguer es rebaixa del 40% (que està establert per a aquest abril), al 30%. 

Martisella ha garantit que no es deixarà caure el teixit productiu en aquest període tan dur

Martisella ha defensat que s’ha tornat a avaluar la conjuntura actual i la situació de mobilitat als països veïns. La situació es manté incerta, ha reconegut, però “hem avançat”, ja que Andorra ja pot rebre turistes espanyols i es confia que França suavitzarà les restriccions de mobilitat per a la seva població a principis de maig. 

La coalició ha defensat que, d’aquí a un mes, es tornarà a avaluar la situació per definir si cal seguir reduint el percentatge d’ajut o, fins I tot, “situar-nos en un escenari més optimista”. En qualsevol cas, es farà des del posicionament que sempre s’ha postulat per definir les ajudes i mesures per fer front a la crisi actual: adaptabilitat, diàleg, equilibri i corresponsabilitat. 

Etiquetes: Consell General, Notícies, Sense categoria

Articles relacionats

Acord unànime per eliminar l’amiant de tots els edificis del país
Demòcrates d’Escaldes celebra que la majoria doni continuïtat a la inversió a la part alta de la parròquia