Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

La rebaixa dels lloguers dels locals comercials es prorroga tot l’abril i s’estén als allotjaments turístics

Els grups parlamentaris de la majoria (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos) han votat aquest dijous a favor del Projecte de llei de modificació de la darrera Llei Òmnibus de mesures excepcionals i urgents per fer front a la pandèmia. El nou text prorroga fins al 30 d’abril la possibilitat d’acollir-se a una reducció de la renda de locals per als negocis afectats per la crisi, o a una carència. És a dir, ho allarga un mes més del que establia la darrera llei. Així mateix, estén també la mesura per a les empreses d’allotjaments turístics.

La consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata, Maria Martisella, ha defensat en la seva intervenció  que el text aprovat avui parteix dels “tres pilars fonamentals” en els quals s’ha sustentat la gestió d’aquesta crisi i tots els textos legislatius que se’n deriven: “l’adaptabilitat, el diàleg i la corresponsabilitat”. Així, i per adaptar-se al caràcter evolutiu de la pandèmia, es prorroguen les reduccions de rendes un mes més, però passant el topall màxim actual de descompte del 50% al 40%. El canvi en el percentatge es fa també com a gest als esforços que estan fent els propietaris i permet assolir “l’equilibri de corresponsabilitat entre les parts”, amb l’objectiu que les empreses puguin seguir subsistint.

Martisella ha defensat que el canvi en el percentatge es fa també com a gest als esforços que estan fent els propietaris i permet assolir l’equilibri de corresponsabilitat entre les parts

Així mateix, i després d’escoltar les demandes del sector dels allotjaments turístics, se’ls inclou en la mesura de poder acollir-se a una rebaixa de les rendes. També arran del diàleg mantingut, el text aprovat inclou una modificació de la Llei que regula el sector, per exonerar el canvi d’ús residencial a hoteler als edificis de deu o més habitatges que tenien, abans del 2019, una quantitat d’apartaments superior al 50% del total de l’edifici.

Martisella ha defensat els canvis a la llei “per millorar-la i adaptar-la al context actual”, així com per “donar un impuls perquè tothom pugui tirar endavant malgrat les circumstàncies”. “I si d’aquí a un mes hem de tornar a canviar la llei, la canviarem”, ha afegit, sigui perquè la situació millora, o sigui perquè segueixen les restriccions que posen fre a l’arribada de turistes.

Amb l’aprovació d’aquesta llei se segueixen ampliant les ajudes que des de l’inici de la crisi ha destinat el Govern i que, de moment, ascendeixen a 45 milions d’euros destinats als Erto, 670.000 euros en ajudes directes al lloguer i 230 milions d’euros en crèdits tous.

                                                                                                       

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates renova la seva imatge i activa tres comissions vinculades amb l’H23
Esmenes per tipificar la violència de gènere al Codi Penal