Articles d'opinióLaura Mas

La suma dels petits esforços

Tanquem l’estiu amb un balanç positiu i amb la sensació que, més que mai, la suma dels petits esforços és la que acaba donant més bons resultats, i un exemple són els murals de la Mosquera. Durant quatre dissabtes, el ple a les visites teatralitzades, que han permès descobrir el patrimoni encampadà a través de la cultura, dels murals que reprodueixen la història d’Encamp i n’embelleixen l’entorn, ha estat un èxit. I quina ha estat la clau? Potser l’essència d’aquest projecte: la participació i col·laboració ciutadana lligada a la idea de posar en valor la parròquia. La suma dels petits esforços.

Aquesta fórmula, que tot sovint hem anat aplicant els darrers temps, ha portat bons resultats i esperem que ho segueixi fent en el futur. El parc de l’Ossa, que està en plena construcció, sorgeix d’un concurs d’idees, d’un jurat format per entitats i d’una votació popular que n’escull el projecte guanyador. La idea d’estudiar un projecte per a les Pardines, que tots els grups polítics dúiem al programa, fa que el comú plantegi un concurs d’idees per veure possibles opcions, alternatives i possibilitats. Com sempre, escoltar i observar.

En un altre àmbit, en breu el comú preguntarà, a través d’una enquesta a totes les persones majors de 60 anys, quin és el futur que volen per al Cafè del Poble. Volem millorar la instal·lació i els serveis adreçats a la gent comptant amb la seva opinió. Enfira’t, la primera edició de la fira multisectorial, ha estat una realitat gràcies a la col·laboració d’entitats i empreses. El canal de WhatsApp del comú rep diàriament comentaris, suggeriments i aportacions de la ciutadania que es transformen en realitats, per exemple, els dos nous semàfors de l’avinguda Joan Martí per millorar la seguretat o els dos nous espais per a contenidors que s’hi construiran en breu. La suma dels petits esforços és bàsica per assolir els reptes presents i de futur. Properament hi haurà reunió de poble, serà una bona ocasió per escoltar les aportacions ciutadanes i explicar els futurs projectes.

 

Article de la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, publicat al Diari d’Andorra el 27 de setembre del 2022.

Etiquetes: Articles d'opinió, Laura Mas

Articles relacionats

Vestimenta a l’escola
Pla de xoc a la justícia