Articles d'opinióEduard Muñoz Pérez

Llarga vida a la Fira

Aquest cap de setmana celebrem un dels esdeveniments més esperats de l’any, la Fira d’Andorra la Vella. Enguany se celebra la 44a edició del que s’ha convertit en un punt de trobada de la societat andorrana.

L’inici de la Fira el marcarà, divendres, la tradicional Fira Concurs de Bestiar d’Andorra la Vella, esdeveniment emblemàtic que se celebra des del 1979. Reuneix els ramaders del país i els amants del sector tradicional –entre els quals em trobo–, així com els infants de les escoles que s’hi atansen per observar de ben a prop algun poltre o vedell.

Alguns poden pensar que la Fira és sobretot un gran espai dedicat a l’automoció, fent-la servir com un aparador de les darreres novetats. Sense cap dubte aquest és un sector important en l’economia i ocupa certa importància en l’esdeveniment, però la Fira és molt més.

A l’espai principal se’ns presenten les novetats d’empreses i entitats del país, públiques i privades. Per exemple, les innovacions tecnològiques d’Andorra Telecom o les mediambientals de FEDA, el clàssic expositor de les pistes d’esquí o l’espai de rebuda del comú d’Andorra la Vella, que enguany segur que farà aflorar emocions.

Podem afirmar que la Fira és un clar reflex de la prosperitat econòmica del país, tenint en compte la competència entre les empreses per poder-hi ser presents, sent conscients que l’esdeveniment aplega prop de 70.000 persones.

Però no tot queda a l’envelat principal. Cada edició podem copsar una mostra de l’enorme teixit associatiu, cultural i esportiu, així com una programació variada amb activitats, exhibicions i danses folklòriques, entre d’altres.

No voldria acabar l’escrit sense fer menció a un altre dels al·licients que fan de la Fira una visita obligada, com és la Mostra de productes agrícoles i artesanals d’Andorra. Un espai dedicat a la promoció dels productors i artesans del país. Allí hi trobem des de carn i formatges, passant pel vi i licors, o la mel d’una qualitat excel·lent.

En definitiva, ja sigui per tradició, per comprar els productes dels nostres productors, aprofitar les ofertes o visitar l’estand d’alguna associació, no deixis passar l’oportunitat de passejar per la Fira d’Andorra la Vella!

 

Article d’Eduard Muñoz, Secretari del comitè parroquial de Demòcrates a Andorra la Vella, publicat al Diari d’Andorra el 24 d’octubre del 2023.

Etiquetes: Articles d'opinió, Eduard Muñoz Pérez

Articles relacionats

Pobresa invisible
El repte de l’aigua