Consell GeneralGovernGrup Parlamentari DemòcrataNotícies

Meritxell recupera el seu esplendor i caràcter festiu

El Dia de Meritxell ha recuperat aquest 8 de setembre del 2022 la normalitat, després de dos anys de restriccions per la pandèmia. Un fet que ha permès tornar a veure el Santuari i poble ple, de persones de totes les edats i punts del país que han volgut seguir la tradició de pujar-hi en un dia tan assenyalat a Andorra.  A més, aquest 2022 és una data especial, ja que se celebren 50 anys del malaurat incendi que, la matinada del 8 al 9 de setembre, va cremar l’antic Santuari.

La jornada va començar, també com és tradicional, amb el discurs de la Síndica General Roser Suñé a la sala dels Passos Perduts del Consell General. La síndica ha apel·lat al diàleg i al pacte social per tal d’afrontar els reptes que té el país en el que queda de legislatura però també pensant en el futur.  “Andorra es troba en una cruïlla que, segons la tria, definirà el seu futur. La dinàmica entre creixement i sostenibilitat és un dels debats més apassionats que hem de fer”, ha manifestat. La lluita contra l’emergència climàtica, ha refermat, ha d’estar d’entre les prioritats de tota l’acció política, així com l’acció per acompanyar la ciutadania en l’actual context de pèrdua de poder adquisitiu i d’augment del preu de l’habitatge. “Aquest país l’hem de seguir fent entre tots, un país que sap prendre decisions situant la persona al centre de tot i que sap combinar la reflexió serena amb l’acció ferma“.

Després del discurs, les autoritats s’han desplaçat fins al Santuari per assistir a l’eucaristia presidida pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.  En les seves paraules davant els presents, ha demanat “resiliència i enteresa“, entesos com el “procés d’adaptar-se bé a l’adversitat, a una tragèdia o a una amenaça, a una greu difamació o calúmnia; a fortes tensions, com la mort o problemes de salut”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demòcrates (@democratesand)

La campana torna  a casa

Un dels moments més emotius de Meritxell d’aquest any va tenir lloc el dimecres a la nit. La segona campana de Meritxell, romànica i datada entre els segles XVIII i XIV, va retornar a l’antic Santuari mig segle després que fos retirada en caure i malmetre’s durant l’incendi. Des del 1998 estava exposada al Museu Postal de Canillo, però la feina de Robert Lizarte, amb el suport de Patrimoni i el Ministeri de Cultura i també amb la participació dels consellers Grup Parlamentari Demòcrata, ha permès que tornés al seu origen.

View this post on Instagram

 

A post shared by Demòcrates (@democratesand)

 

 

Etiquetes: Consell General, Govern, Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates s’absté de la proposta de canviar el POUP al Clot d’Emprivat pels dubtes legals que genera
Enseñat estableix l’habitatge, la millora del poder adquisitiu i la protecció del territori com a eixos prioritaris de país