Consell GeneralNotícies

Modificació de la llei Òmnibus per flexibilitzar els ajuts a treballadors i empreses

1 comentari

El Consell General ha aprovat per unanimitat, aquest dijous a la tarda, la tercera modificació de la Llei de mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2. Els canvis introduïts permetran que Govern tingui major flexibilitat a l’hora d’ajudar a treballadors i empreses en el context econòmic actual. El nou text també contempla l’activació d’un crèdit extraordinari i un suplement de crèdit per un valor màxim de cinquanta milions d’euros, destinats a finançar les despeses derivades de l’impacte de la crisi econòmica causada per la Covid-19.

Entre les mesures que flexibilitza la modificació, destaca que l’Executiu podrà ampliar per decret el límit de la plantilla a la qual una empresa pot aplicar una suspensió temporal de contracte de treball o una reducció de la jornada laboral. Aquesta és una de les principals demandes del sector empresarial que s’ha tingut en compte a la llei.

L’Executiu podrà ampliar per decret el límit de la plantilla a la qual una empresa pot aplicar un Erto

El nou redactat permet una gestió més ràpida i flexible als canvis constants que provoca la pandèmia i facilita els tràmits que han de fer les empreses per acollir-se als ajuts. D’aquesta manera, es podran prorrogar de forma automàtica les suspensions temporals de contractes de treball, amb efecte a partir de l’1 de febrer.

Les noves mesures contemplen que empreses de sectors específics, com ara el turístic, no estiguin obligades a presentar la documentació econòmica per ampliar l’abast dels Erto, reduint el termini per a la seva aplicació a només quinze dies naturals, la meitat que en el text anterior.

En declaracions posteriors als mitjans el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, ha exposat que la situació actual “és molt canviant i hem d’estar preparats per fer gests ràpids per adaptar-nos-hi“. A la vegada seguir posant-nos a disposició del teixit empresarial i de la ciutadania.

Etiquetes: Consell General, Notícies

Articles relacionats

Bonell és escollida membre de la Comissió de Seguiment i vicepresidenta de la Comissió de Migració del Consell d’Europa
Demòcrates vota en contra d’un pressupost “mancat de visió de futur” i que no s’adapta a les necessitats de la crisi