Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Mònica Bonell participa a Atenes a la Conferència de presidentes i presidents de Parlament del Consell d’Europa

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, ha assistit aquest dijous i divendres a la Conferència europea de presidentes i presidents de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), que ha tingut lloc a la ciutat grega d’Atenes. L’esdeveniment, que se celebra de manera bianual, ha comptat amb la participació de vora una cinquantena de presidentes i presidents, així com de 300 delegats i altres membres de delegació. Per part andorrana hi ha assistit la Síndica General, Roser Suñé; Mònica Bonell com a cap de la delegació d’Andorra a l’APCE; i  Josep Hinojosa, secretari general del Consell General.

Al llarg dels dos dies els participants a la Conferència han debatut i han compartit experiències al Parlament hel·lènic sobre temes que afecten a tot Europa. Els tres eixos centrals han estat com les democràcies han hagut d’afrontar la crisi sanitària causada per la Covid-19, el dret a gaudir d’un medi ambient saludable i sostenible i el futur comú de totes les ciutadanes i ciutadans europeus. Pel que fa al primer tema tractat, ha comptat amb la intervenció de la Síndica General Roser Suñé, que ha fet una crida a la cooperació i coordinació entre estats per trobar solucions que beneficiïn l’interès general i el bé comú.

La Conferència europea de presidentes i presidents se celebra des de fa més de 25 anys amb l’objectiu de compartir posicions i coneixement sobre les accions dels parlaments nacionals europeus. És un excel·lent context per a Andorra per establir relacions bilaterals amb parlamentaris i reforçar lligams, especialment amb els petits estats.

Més info aquí.

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Inaugurada la 42a edició de la Fira d’Andorra la Vella
Andorra reforça el seu marc legislatiu en matèria de protecció de dades i l’adapta a les directives de la UE