Articles d'opinióEduard Muñoz Pérez

Nou model turístic

Amb l’arribada de l’època estival i el relaxament de les mesures de seguretat contra la Covid-19, són molts els hotels que han optat per reobrir de manera permanent amb l’esperança de reprendre la normalitat en l’activitat turística. Una reactivació amb la previsió d’anar omplint tot l’estiu especialment amb el turisme de proximitat. Fins i tot, alguns hotelers han assegurat estar tocant el ple durant els caps de setmana pròxims.

Aquests primers caps de setmana estiuencs ja comença a haver-hi un important moviment de visitants arreu del país i es comença a reactivar un sector colpejat per la pandèmia. L’Andorra Mountain Music està generant un impacte en la restauració i el turisme, amb reserves de clients que únicament venen de manera expressa a gaudir dels concerts. Tot i que l’hivern –tradicionalment– ha estat el punt fort del nostre turisme, el sector veu cada cop amb una major projecció el potencial de la temporada d’estiu. És llavors quan hauríem de reflexionar si ens cal un canvi en el model en el turisme que cerquem. És a dir, reflexionar si s’ha de prioritzar un turisme familiar amb una major renda que cerca exclusivitat i bon servei.

Per reflexionar sobre el model que volem cal que avaluem si per al país és millor la qualitat del turista o la quantitat amb què aquest arriba. Si s’aposta pel primer, ens caldria augmentar la nostra competitivitat, millorar el servei i fer una forta aposta per atreure grans marques. Una altra forta inversió per arribar a aquest turisme amb una major renda és la construcció d’alguna alternativa de transport, sigui per via fèrria o per via aèria. En la seva majoria, aquest tipus de turisme arriba al seu lloc de vacances per aire o, cada cop més, amb tren. En molts pocs casos fan els trajectes amb l’ús de vehicle de carretera, i hem de tenir en compte que, ara com ara, aquest és l’únic mitjà per a l’entrada al nostre país. Per tant, correm el risc que molts ens deixin fora en el seu plantejament de les vacances.

 

Article del Secretari de la Secció Jove de Demòcrates, Eduard Muñoz Pérez, publicat al Diari d’Andorra el 6 de juliol.

Etiquetes: Articles d'opinió, Eduard Muñoz Pérez

Articles relacionats

Plurilingüisme a l’andorrana
Seminari de Demòcrates: retrobament, balanç i eixos d’acció