Articles d'opinióRosalina Areny

Seminari de Demòcrates: retrobament, balanç i eixos d’acció

Em costa recordar, fent la vista enrere els darrers mesos, quina va ser l’última vegada que ens vam trobar. Durant aquest darrer any i escaig de pandèmia, l’activitat de Demòcrates no s’ha aturat, tot al contrari, però per les restriccions establertes, necessàries a fi de controlar la propagació del virus, no havíem pogut veure’ns les cares o millor dit els ulls, ja que òbviament tots portàvem la mascareta! Per fi vam poder conversar en un mateix espai físic.

M’estic referint al seminari de Demòcrates, que vam celebrar dilluns passat, amb la participació de les síndiques generals, el cap de Govern, ministres i secretaris d’Estat, les conselleres i consellers del GrupParlamentariDemòcrata, càrrecs de l’Executiva del partit, els cònsols taronges, i consellers comunals de la Massana i d’Escaldes-Engordany. Un conjunt de persones que compartim un mateix projecte de país, les mateixes línies d’acció a desenvolupar per estar al costat de la nostra ciutadania, especialment en aquest període tan complicat que ens ha tocat viure. Precisament aquestes línies d’acció van ser un dels punts tractats durant el seminari.

També hi va haver moments per debatre en clau de partit. A través d’un diàleg franc i enriquidor on tothom hi va participar, es van oferir punts de vista des de l’espectre executiu, el legislatiu, el comunal i el propi de partit. Demòcrates som un partit plural on tots els punts de vista són vàlids i on la suma d’aquests són els que permeten trobar les millors accions per a la població d’Andorra.

Demòcrates som un partit plural on tots els punts de vista són vàlids i on la suma d’aquests són els que permeten trobar les millors accions per a la població d’Andorra.

De fet, amb l’H23, el pla d’acció pel que queda de la legislatura i adaptat als efectes de la Covid-19, ha quedat clar. Es va elaborar des del Govern, l’estiu passat arran de la pandèmia, comptant amb la implicació i participació dels grups parlamentaris de la coalició. Paral·lelament, des del partit s’han treballat els tres eixos que sostenen l’H23: Benestar i Cohesió, Economia i innovació i Aliances pel canvi. S’ha fet a través de comissions d’anàlisi, i on la militància hi ha fet aportacions molt constructives.

El seminari també va servir per fer balanç de la primera meitat d’aquesta legislatura singular. Un balanç positiu perquè, malgrat totes les circumstàncies adverses, s’ha estès una xarxa d’ajuts i suport a la ciutadania que albiren que, aquest estiu 2021, puguem ja estar parlant d’una possible recuperació social i econòmica. Cal destacar que tota la gestió de la pandèmia s’ha fet potenciant els conceptes de consens a l’hora de prendre les decisions, de lògica i ordre pel que fa al contingut d’aquestes decisions, i de solvència per com s’han anat desplegant i duent a terme. Són conceptes que s’alineen amb l’ideari de Demòcrates i que garantim que fomentarem també aquesta segona part del mandat. La situació que hem hagut de passar i la implicació que ha tingut tota la població d’Andorra per tirar endavant només fa que esperonar-nos a seguir millorant els propers dos anys.

El seminari de dilluns va ser el primer en què ens vam poder retrobar, després de molts mesos de reunions virtuals. El primer d’uns quants que anirem celebrant els propers mesos. Esperem, així ho confio, que ja tots siguin presencials, sinònim que la línia presa haurà estat la bona i que el malson quedarà enrere per seguir treballant per la ciutadania d’Andorra. Perquè, per a nosaltres, les persones compten!

 

Article de la secretària d’Organització de Demòcrates, Rosalina Areny, publicat a El Periòdic d’Andorra el 10 de juliol del 2021. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Rosalina Areny

Articles relacionats

Nou model turístic
Taxa verda global