Grup Parlamentari DemòcrataNotícies

Pacte polític per negociar l’acord d’associació amb la Unió Europea

1 comentari

Política en majúscules“. Així ha definit l’acte d’aquest dilluns el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, i que ha tingut lloc a l’emblemàtic edifici de Ràdio Andorra. Amb la història com a testimoni i en una sala carregada encara amb material radiofònic d’alt valor patrimonial, els presidents dels cinc grups parlamentaris i el Govern han signat l’acord polític per a l’Acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea. L’entesa entre totes les parts permet establir el marc general de desenvolupament dels treballs de preparació de les sessions de negociacions pendents. A la vegada, tal com ha exposat el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, servirà també per amplificar els canals de comunicació vers la ciutadania sobre tot el procés per adherir-se a la UE via aquest acord d’associació. Una ciutadania que, recordem, tindrà la darrera paraula en el marc de la celebració d’un referèndum.

Enseñat ha celebrat que aquest acord institucional hagi tingut lloc a la seu de Ràdio Andorra, des d’on “durant molts decennis s’enviava la veu d’Andorra al món“. Precisament amb l’acte d’aquest dilluns, “signem un acord per enviar un missatge contundent al nostre entorn“, més concretament a Europa. Un missatge “d’unitat i de consens“, ja que totes les forces polítiques han cedit a les seves postures diferenciades sobre quin ha de ser l’apropament amb Europa.

Enseñat ha recordat que aquest pacte d’Estat era una promesa electoral de Demòcrates i ha recordat que en queden dos de pendents. El de la CASS i les pensions, i el del sistema sanitari. Malgrat el context de la Covid-19 es manté la voluntat de tirar-los endavant.

Per la seva part, el cap de Govern Xavier Espot ha defensat que l’assoliment d’un Acord d’associació “serà un instrument a disposició dels operadors andorrans per diversificar l’economia del país”. Així mateix ha ressaltat que la futura entesa “ha de ser la base a partir de la qual Andorra  pugui construir els seus elements diferenciadors i de competitivitat, però sempre respectant les seves especificitats”.

Xavier Espot UE

 

Etiquetes: Grup Parlamentari Demòcrata, Notícies

Articles relacionats

Demòcrates dubta que l’Ordinació per a autònoms i empresaris garanteixi els principis d’igualtat de tracte i condicions
La Llei de Seguretat Pública permetrà als joves substituir penes per treballs en benefici de la comunitat