Articles d'opinióMaria Martisella

Petits grans plaers

Si una cosa ens ha fet prendre consciència la pandèmia de la Covid-19, és la incertesa del demà. Anem tots al dia a dia, sense pensar massa en els plans de futur. La pandèmia ens ha obligat a plantejar-nos com seran els propers mesos i com haurem de planificar-los. A la vegada, aquesta crisi també ens ha fet qüestionar aquest dia a dia nostre, sempre amb presses.

Els darrers mesos ens hem hagut d’aturar i reflexionar. Ha estat un bon moment per gaudir (quan el desconfinament ha estat possible) de les nostres muntanyes, de les meravelloses vistes que es poden contemplar des de diferents punts del país. I això ens ha permès aconseguir una desconnexió total.

Una desconnexió que hem aconseguit sense sortir d’Andorra. Sovint acostumem a creure que el que està a fora de casa nostra és millor. Potser perquè, quan tenim les coses davant nostre, no les gaudim prou. Malauradament, cal que ens trobem davant de situacions difícils, incertes i sobrevingudes, perquè aprenguem a valorar el que realment ens importa i el que realment necessitem.

Animo a no oblidar-nos d’aquesta reflexió ara que ja hem superat el pitjor de la pandèmia. En el meu cas, i des del moment que vam poder gaudir del nostre país plenament amb la família, hem fet plans senzills però magnífics. Plans on els més petits de casa s’ho han passat d’allò més bé: hem caminat per camins de muntanya fins arribar als llacs, on hem buscat un raconet per menjar els entrepans que havíem preparat tots junts prèviament, i hem posat els peus dins de les aigües gelades. Hem recorregut totes les parròquies buscant els tamarros. Hem conegut indrets i raconets amagats que han estat tresors per grans i pels més petits. Una felicitat immensa compartir aquest moments únics.

Han estat moments per ensenyar als nostres infants que els petits plaers són molt sovint els que més bon record deixen. Que els moments més gratificants són els que passem amb la família, tots junts, tot gaudint de les nostres contrades.

Han estat moments per ensenyar als nostres infants que els petits plaers són molt sovint els que més bon record deixen, que els moments més gratificants són els que passem amb la família

En aquests moments respirem aire pur. I podem recuperar un sentiment de llibertat que la pandèmia ens va robar per uns quants dies.

Aquesta privació de llibertat ha estat complicada d’explicar als més menuts. Perquè el confinament ha estat dur per a tothom, però els més petits de casa han estat uns herois. S’han anat adaptant als canvis sobrevinguts de manera exemplar, si bé és cert que no sempre amb facilitat. Amb tot, la seva imaginació per combatre el virus sempre ens aconseguia treure un somriure.

Ara que ja estem de ple a l’estiu, segur que continuarem gaudint de les nostres valls i natura. Tenim molt territori per descobrir i ensenyar als nostres petits: muntanyes, llacs, prats, bestiar, natura i el sentiment de llibertat que ens dona poder córrer per les nostres valls.

La incertesa del demà hi és, però no deixem de fer plans. Encara que anem amunt i avall, amb presses, i ens costi trobar moments, hem après que les millors coses les tenim molt a prop.

 

Article de la consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata Maria Martisella, publicat a El Periòdic d’Andorra l’11 de juliol.

Etiquetes: Articles d'opinió, Maria Martisella

Articles relacionats

Permís per gaudir
Andorra posa bona nota