Articles d'opinióRosalina Areny

Andorra posa bona nota

Fa tot just quatre mesos s’aturava el món. El nou coronavirus ens va submergir a tots en una situació greu, inusual i inesperada. Va fer trontollar les bases dels sistemes sanitaris, econòmics i socials d’arreu del planeta.

Davant d’aquesta sobtada situació tots els governs van emprendre mesures per fer front a la Covid-19 i reduir al mínim l’impacte que generava. Nombroses i variades, les que els van semblar més adients per a les seves poblacions.

Passats aquests 120 dies ha arribat el moment de mirar enrere i valorar la feina feta. Es pot remarcar, fent un cop d’ull als mitjans de comunicació, que a la majoria de països la població no valora de manera positiva la gestió dels seus governs durant la crisi. Però no és el cas d’Andorra: ens enorgulleix moltíssim constatar que, aquí, hem fet molt bé les coses. Així ho destaca l’Enquesta d’opinió política del CRES. La ciutadania fa un balanç molt favorable de com el Govern ha treballat per ajudar la població i el teixit econòmic. Valora aquest treball amb una nota de 7,83 sobre 10 (i fins a 8,2 en el cas dels residents no-andorrans). Aquesta bona tasca també es tradueix en una molt bona puntuació per al cap de Govern, Xavier Espot, de 7,5. Puntuació impossible de trobar entre els líders polítics dels països de l’entorn.

Segur que una part de la ciutadania pensarà que les coses s’haurien pogut fer millor o d’una altra manera. Però el que s’ha evidenciat és que, davant d’una absoluta incertesa, una situació extraordinària i un desconeixement de l’esdevenir sanitari, les decisions es van prendre de forma ràpida, diligent, des de la coherència, resiliència i responsabilitat.

Però la bona feina no només va arribar per part de l’executiu, va ser cosa de tots! De tota la classe política i dels ciutadans i ciutadanes. Com a desenllaç favorable d’aquesta bona gestió i de la corresponsabilitat de tothom podem dir que hem anat reduint progressivament els casos i ens hem convertit en exemple fora les nostres fronteres.

Però no ens podem relaxar, hem de seguir així.

Un cop més, queda de manifest que les persones compten. Gràcies Andorra!

 

Article de la secretària d’Organització de Demòcrates, Rosalina Areny, publicat al Diari d’Andorra el 14 de juliol.

Etiquetes: Articles d'opinió, Rosalina Areny

Articles relacionats

Petits grans plaers
Educació en època de crisi sanitària: tot un repte