Eleccions Comunals 2023Notícies

Projecte de centre sociosanitari públic, on els ordinencs hi tindran prioritat

La candidatura d’Units per al Progrés d’Ordino + Demòcrates + Independents + SDP té “molt clar que les persones han d’estar al centre de la política comunal, i en totes les etapes de la vida“, ha manifestat la número 7 de la llista, Meritxell Rabadà. Per això, un dels principals projectes que porten al programa electoral és un centre sociosanitari públic per a Ordino, “que doni la cobertura necessària tenint en compte les necessitats del país, però on la gent gran de la parròquia hi tingui prioritat“. 

Aquest futur centre es treballarà de manera conjunta amb Afers Socials del Govern el SAAS i les “entitats expertes en aquesta temàtica“, ha detallat Rabadà. Així, si la candidatura que encapçalen Maria del Mar Coma i Eduard Betriu obté la confiança dels ciutadans aquest 17 de desembre, es començarà a definir només començar el mandat. Rabadà ha explicat que ja s’han mantingut converses amb el Govern. De fet, és això el que diferencia aquest projecte del que es volia impulsar en l’anterior mandat: “nosaltres garantim que serà públic i que serà treballat de manera conjunta amb Afers Socials“, ha afirmat Rabadà.

 

Andorra la Vella

Un espai intergeneracional a l’edifici de pisos a preu assequible de Borda Nova

La zona de Terravella comptarà amb un nou espai públic per a les persones grans i també per als joves, si Demòcrates + SDP + Independents d’Andorra la Vella revalida la confiança de la ciutadania aquest 17 de desembre. Concretament, aquest espai s’ubicarà a l’edifici de Borda Nova, on el Govern està construint una quarantena de pisos de lloguer assequible. Tal com ha explicat el número 10 de la llista, Ton Cerqueda, la planta baixa d’aquest futur immoble serà propietat del Comú (ja que va ser la corporació qui va cedir els terrenys), i és allà on es farà aquest “punt de trobada intergeneracional perquè puguin fer activitats conjuntes culturals, esportives o sobre traspàs d’experiències, i disposin també d’espais de treball comuns”.

També en aquest mateix edifici, ha afegit Cerqueda, el Comú disposarà de dues plantes amb una setantena de places d’aparcament de rotació, per “als turistes que ens visiten o les persones que vagin a veure familiars o amics a Terravella”.

El candidat ha garantit que aquest nou local no implica la reducció de serveis a d’altres parts de la parròquia, sinó que se sumarà als existents i servirà perquè els veïns de la zona no s’hagin de desplaçar, per exemple, fins a la Casa Pairal. Serà també una manera de seguir “donant veu i escoltant a aquests dos segments de la població“, ha celebrat.

 

Escaldes-Engordany

Tarifes reduïdes d’aparcament i incentius fiscals per dinamitzar la vida als barris

“Volem que Escaldes-Engordany sigui un reflex dels seus barris, i no només de l’eix comercial“. Són paraules de la número 7 de la llista de Demòcrates + SDP + Acció + Independents d’Escaldes-Engordany, Agada Castillo, aquest divendres des del carrer de l’Obac, precisament una d’aquestes zones que mereixen un impuls per part del Comú escaldenc. En aquest sentit, la candidatura encapçalada per Anna Garcia  i Gemma Bofarull incrementarà, si obté la confiança dels ciutadans aquest 17 de desembre, les accions enfocades a la promoció i dinamització dels barris d’Escaldes-Engordany. Per exemple, ha detallat Castillo, “descentralitzarem la cultura perquè arribi a tots els punts de la parròquia, i no només a l’eix comercial i al Clot d’Emprivat”. També “apostarem per la figura del conseller de barri“, per conèixer de primera mà les inquietuds de veïns i comerciants, així com oferiran, per una banda, “tarifes reduïdes d’aparcament” per als clients del petit comerç de barri i, per altra, “incentius fiscals” per a comerciants i emprenedors d’aquestes zones, relacionats amb l’impost de radicació.

Castillo també ha parlat de la importància de promocionar les associacions de barri, així com d’invertir en embelliment de façanes i voravies. La candidata ha explicat que la poca dinamització que es fa als barris “és una de les preocupacions principals que ens han traslladat durant el porta a porta”. “Escaldes-Engordany no acaba on acaba l’avinguda Carlemany”, ha defensat Castillo, lamentant que els qui no formen part d’ella “no se senten tan cuidats pel Comú“. “Nosaltres el que volem és que qualsevol ciutadà, de qualsevol punt, se senti orgullós de la parròquia i estimat pel Comú“, ha manifestat.

 

Canillo

Demòcrates + Independents redimensionarà els serveis socials per als canillencs

L’augment de la població a la parròquia de Canillo, un 80% els últims 10 anys, ha obligat a redefinir els serveis socials que s’ofereixen a la població. A més, tal com ha exposat el número 4 de la llista de Demòcrates + Independents, Miquel Casal, aquest increment s’ha “accelerat sobretot els darrers 3-4 anys”. És per aquest motiu que s’està construint el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de Canillo, “per aportar solucions” a una demanda sociosanitària que va en augment. El nou CAP estarà enllestit a la primavera, però cal anar més enllà, ha plantejat Casal, motiu pel qual el proper mandat es redimensionaran els serveis socials que s’ofereixen dins la parròquia. Caldrà fer especial èmfasi en la gent gran, ha indicat el candidat, que ha posat com a exemple el projecte Com a casa, que s’ampliarà.

Casal, des de les obres del futur CAP, també ha anunciat aquest divendres que estudiaran si aquestes noves necessitats han de comportar també noves “prestacions residencials” per als canillencs.

 

Encamp

UP + DA + Independents impulsarà “12 accions immediates” a partir del 17 de desembre

El darrer acte d’aquesta campanya de la candidatura d’Units per al Progrés + Demòcrates + Independents ha tingut lloc aquest divendres davant del Comú d’Encamp. Un Comú que, si les encampadanes i encampadans mantenen la confiança en la candidatura encapçalada per Laura Mas, ja comptarà amb molta activitat només finalitzar la contesa electoral. Així ho ha garantit l’actual cònsol, acompanyada del candidat a cònsol menor Xavier Fernàndez, i també la resta de la candidatura. “Impulsarem 12 accions immediates a partir del 17 de desembre“, ha assegurat.

Mas ha detallat aquesta dotzena de compromisos: l’aprovació del pressupost del 2024, incloent-hi una partida important per a habitatge; l’adjudicació de les obres del nou aparcament de la Terra Llarga, que comptarà amb 142 places; una reunió amb Saetde per coordinar la redacció del projecte de remodelació de l’avinguda d’Encamp del Pas de la Casa; l’adjudicació de les obres del nou Casal de la gent gran; la prova pilot del punt intel·ligent de recollida d’escombraries; la creació del Consell de joves, amb 20.000 euros de pressupost participatiu; l’aprovació del Pla de formació per als treballadors del Comú, amb el desplegament del Pla d’igualtat i de mobilitat; el llançament d’una campanya per evitar l’incivisme als punts de recollida d’escombraries i de trastos; la posada en marxa de la cita prèvia per evitar cues i temps d’espera al Servei de tràmits; la creació d’un punt d’informació i assessorament en matèria d’habitatge, juntament amb l’inici dels treballs per fer l’inventari dels immobles de la parròquia; l’aprovació de la bonificació per a la construcció de residències i, finalment, la creació de la nova conselleria del Pas de la Casa.

Després de detallar les 12 accions que es faran de manera imminent, UP + DA + Independents ha tancat la campanya electoral amb una fotografia conjunta,  amb la satisfacció d’haver pogut transmetre el programa a la població i bones sensacions de cara al diumenge.

 

Totes les fotos d’aquesta darrera jornada de campanya electoral, aqui.

Etiquetes: Eleccions Comunals 2023, Notícies

Articles relacionats

Astrié: “Farem una Andorra la Vella encara més amable, més cohesionada i inclusiva”
Demòcrates governarà a quatre comuns i sumarà des de l’oposició a E-E, Sant Julià i Andorra la Vella