Eleccions Comunals 2023NotíciesSense categoria

Els nous cònsols, conselleres i consellers de Demòcrates juren el càrrec

Els set comuns han celebrat aquest dijous, 28 de desembre, la sessió tradicional de Consell de Comú, coincidint amb el dia dels Sants Innocents. Tal com succeeix els anys en què també coincideix amb la celebració d’Eleccions Comunals, el punt principal en l’ordre del dia ha estat coincident: el jurament o promesa de les conselleres i consellers de Comú i altres càrrecs electes, així com l’elecció del cònsol major i menor per als propers quatre anys de mandat.

Així, els Demòcrates Jordi Alcobé i Marc Casals a Canillo, Laura Mas i Xavier Fernàndez a Encamp, i Maria del Mar Coma i Eduard Betriu a Ordino han estat escollits cònsols major i menor respectivament. Demòcrates també formarà part de la majoria al Comú de la Massana, que encapçalen Eva Sansa i Roger Fité, de Ciutadans Compromesos. D’altra banda, David Astrié, Miquel Canturri i Maria Rosa Sabaté han jurat el càrrec de consellers a Andorra la Vella; Anna Garcia, Gemma Bofarull i Gabriel Guerrero a Escaldes-Engordany i Sandra de la Rosa a Sant Julià de Lòria.

A Canillo, l’equip encapçalat per Jordi Alcobé governarà sense grup a l’oposició, però aquest fet no evitarà que es posin tots els esforços en les que el ja cònsol ha definit com “les grans potes de la parròquia”: les persones, el territori i el turisme. Pel que fa a les persones, des del Comú treballaran per oferir els millors serveis a les persones que viuen a Canillo; pel que fa al territori, “vetllarem per la seva protecció i per posar-lo en valor; i, pel que fa al turisme, “volem que la parròquia sigui un motor d’Andorra els 365 dies de l’any, tant a l’hivern com també a l’estiu”.

Només jurar el càrrec, la cònsol major Laura Mas ha expressat que afronta el mandat amb “respecte, intensitat i energies renovades“, per tirar endavant “els compromisos adquirits per a Encamp i el Pas de la Casa“. “Volem que continuï sent una parròquia atractiva per viure-hi i un referent turístic”, ha afegit, motiu pel qual s’ha projectat un pla d’inversions de més de 20 milions d’euros.

 

Pel que fa a la nova cònsol d’Ordino, Maria del Mar Coma ha garantit en el seu discurs després de jurar el càrrec que “obrirem les portes al Comú a tothom qui vingui per sumar” i també s’ha compromès a governar, juntament amb Eduard Betriu i la resta de l’equip comunal, amb “responsabilitat i perseverança” per a tota la població de la parròquia”. Pel que fa als reptes, s’ha referit als compromisos amb la sostenibilitat i l’urbanisme controlat.

A la Massana, l’equip comunal liderat per Eva Sansa i Roger Fité comptarà amb els Demòcrates Mònica Solé (que ja jurat el càrrec de consellera major) i Marc Jové. Els grans compromisos per a aquest mandat, que es treballaran “des del rigor, la transparència i el consens“, ha garantit Sansa, serà enllestir els estudis de càrrega i aprofundir en la millora de la gestió de l’aigua.

Anant ara als consellers que seran a l’oposició, en el cas d’Andorra la Vella David Astrié s’ha compromès a seguir treballant i dedicant esforços per mantenir “una parròquia amb molta qualitat de vida per viure-hi, per treballar i també per gaudir de l’oci“. Així mateix, ha demanat a la majoria que governin per a tothom “i no es descuidin a ningú“.

A Escaldes-Engordany, Anna Garcia ha assegurat que, tant ella com Bofarull i Guerrero inicien el mandat “amb molta il·lusió i ganes de treballar, per fer una oposició des d’un esperit constructiu i lleial“. “Farem seguiment dels projectes” que pugui impulsar la majoria, tot recordant que el que “ens mou a treballar són sempre les ciutadanes i ciutadans d’Escaldes-Engordany”.

Finalment, a Sant Julià ha jurat el càrrec la Demòcrata Sandra de la Rosa. Tal com ha manifestat el també conseller de l’oposició Josep Majoral, faran una oposició constructiva i reflexiva, treballant per la parròquia amb transparència.

Firma foto: M.P./ANA
Etiquetes: Eleccions Comunals 2023, Notícies, Sense categoria

Articles relacionats

Aprovat el marc pressupostari de l’Estat per al mandat 2024-2027
Demòcrates d’E-E vota a favor de la suspensió temporal de noves llicències urbanístiques