Articles d'opinióMaria Martisella

Reflexió, responsabilitat i lideratge

Aquests dies, estant a casa amb la família, tinc una sensació molt estranya, i és que aquesta és una situació que mai hauria pensat que viuria. Quan escoltava als mitjans l’inici de la pandèmia a Wuhan, no m’hagués imaginat que aquesta arribaria a Andorra. Un cop ho haguem superat, però, espero que tots haguem pogut reflexionar amb calma per què ens hem trobat així, prenguem consciència que som vulnerables com a éssers humans i modifiquem els nostres hàbits diaris i prioritats. La nostra petitesa ens fa grans i tenim la capacitat per canviar el que en proposem.

Aquesta situació extraordinària ha fet que el Govern, de manera ferma i exercint el lideratge que li correspon, hagi aplicat mesures igualment extraordinàries. En primer lloc, s’han decretat unes mesures sanitàries excepcionals. En paral·lel, també cal prendre una sèrie de mesures econòmiques per pal·liar tant com sigui possible els efectes de la crisi del coronavirus. Unes mesures econòmiques que, de manera responsable, estem treballant tant els grups de la majoria com de l’oposició, conjuntament amb el Govern.

Perquè, en aquests moments, la política partidista ha de veure’s aparcada i la unió ens ha de fer forts per tirar endavant aquesta situació. Tal com va dir el cap de Govern en la seva darrera al·locució televisada, i d’això n’hauríem de ser conscients tots plegats, Andorra només ens té a nosaltres.

La política partidista ha de veure’s aparcada i la unió ens ha de fer forts per tirar endavant aquesta situació

No tindré prou paraules per agrair a totes les persones que aquests dies d’incertesa han d’estar al peu del canó per atendre la ciutadania: personal sanitari, bombers, policia, Creu Roja i treballadors de tots els serveis bàsics que han hagut de mantenir-se oberts per abastir-nos. A tots ells els vull adreçar el nostre més sincer agraïment i molta força per continuar. No voldria deixar d’agrair tampoc la feina del Govern: la dedicació dia a dia de tots els ministres que, conjuntament amb els seus equips polítics i tècnics, estan fent una feina incansable. I, molt especialment, les dues rodes de premsa diàries amb dos ministres que coneixen de primera mà la situació i ens l’expliquen de forma clara, exacta i real, sense eludir cap pregunta. De la mateixa manera, cal agrair també la feina dels mitjans de comunicació i els periodistes que garanteixen que la informació arribi a tots els ciutadans.

El Govern ha de saber que ens tindrà al seu costat en una situació que és totalment excepcional, on les respostes han de ser ràpides però meditades i proporcionades alhora. Entre tots ens en sortirem. Fem cas de les recomanacions i, si us plau, quedem-nos a casa!

El Govern ha de saber que ens tindrà al seu costat en una situació que és totalment excepcional, on les respostes han de ser ràpides però meditades i proporcionades

Article de la consellera general Demòcrata, Maria Martisella, publicat el 21 de març a El Periòdic d’Andorra.

Etiquetes: Articles d'opinió, Maria Martisella

Articles relacionats

Orgullosos dels nostres estudiants
Esport i la Covid-19, són compatibles?