Articles d'opinióEduard Muñoz Pérez

Relleu generacional

El polític és un dels actors socials que més vocació passional presenta, però també un major desgast. Alhora, és de les experiències més enriquidores de la societat. Podríem dir que la vida política de cada persona és una cursa d’etapes, en les quals cada actor ha de donar el màxim de si mateix i ajudar la ciutadania. Qui és polític ho és les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, situació que fa necessari, cada cert temps, una renovació de càrrecs, perquè qui hi ha al darrere prengui el relleu i segueixi l’estela. Com diu un bon amic, el polític ha de saber passar a primera línia, però també ha de saber fer un pas enrere.

Doncs bé, dijous passat, en una emotiva reunió del comitè parroquial d’Andorra la Vella, vam renovar els càrrecs directius. Eduard Tomàs i un servidor vam prendre el relleu de Jordi Cinca (president) i Marc Ballestà (secretari), respectivament. Hem rebut el càrrec amb molta il·lusió, responsabilitat i força per afrontar els pròxims dos anys, amb el repte de continuar la bona feina exercida per l’anterior direcció i amb la mirada posada en la parròquia i els reptes que presenta.

Com a jove i militant, és un orgull veure com el comitè ha donat el vistiplau a la nova direcció, com de mica en mica els joves anem trobant opcions i suport en l’àmbit polític –reservat tradicionalment als més experimentats–, i poder iniciar la una vida política i entregar-nos a la ciutadania. Les eleccions passades es va reduir aquesta mitjana d’edat amb l’elecció de càrrecs públics i consellers més joves i amb menys experiència de gestió, sí́, però amb molta energia i punts de vista diferents, com la companya Meritxell López, que està fent una molt bona feina a la conselleria de Desenvolupament Estratègic del comú de la capital.

Sens dubte, els joves ens hem d’unir i aportar la nostra visió per deixar velles pràctiques que han decebut tants joves que ni tan sols exerceixen el dret a vot, començar a traçar com volem la política a la parròquia i deixar clar que som aquest relleu generacional, que estem preparats perquè els més experimentats ens deixin pas, fent-nos costat però sense trepitjar-nos.

 

Article d’Eduard Muñoz, secretari del comitè de Demòcrates a Andorra la Vella, publicat al Diari d’Andorra el 22 de març del 2022.

Etiquetes: Articles d'opinió, Eduard Muñoz Pérez

Articles relacionats

Aprenentatges del Consell dels Joves
El Llibre Blanc de l’Energia, 10 anys després