Articles d'opinióJordi Vilanova

Rigor comunal

L’execució del quart trimestre del 2021 d’Escaldes-Engordany, presentada ahir al consell de comú, evidencia que hi ha aspectes que la majoria no està fent amb suficient rigor. Són aspectes els quals, des de l’inici del mandat, anem avisant que poden causar perjudici a la parròquia.

Per exemple, la poca planificació en la gestió del personal. La despesa d’aquest capítol creix en 800.000 euros, motivada per l’augment de les contractacions de personal fix. En canvi, a la partida només hi trobem 14.000 euros per a formació. El resultat: més plantilla fixa, però la necessitat de seguir contractant assessorament extern. Si es destinessin més diners a formar els treballadors, estarien més ben preparats i motivats, i no caldria buscar tan suport a fora. Mentrestant, les arques comunals es carreguen d’una despesa que, al parer dels consellers demòcrates, considerem perillosa.

Pel que fa a la partida d’inversions, de 2,3 milions, creix però és insuficient. Part d’aquest capítol prové de reconduïts, i no d’obres necessàries, com la llar de jubilats o l’aparcament de l’Escalé. Si l’aparcament s’hagués fet a l’inici del mandat, com hauríem fet nosaltres, ara tindríem l’obra molt avançada. I amb una despesa menys elevada que el que costarà quan s’iniciï (si finalment es fa), tenint en compte les dificultats a l’hora de contractar certs serveis pel boom de la construcció, la inflació dels preus i els problemes d’abastiment de certs materials.

De la mateixa manera, ens preocupa la baixada dels ingressos, causada per una davallada de l’impost de la construcció. Ben segur que la modificació que la majoria va aplicar al POUP, que reduïa el nombre d’habitatges permesos per superfície, hi ha contribuït. Hi ha inversors que s’han fet enrere per la inseguretat jurídica que s’ha generat.

Demanem al comú que apliqui el màxim rigor en la gestió de casa comuna i que centri els esforços a tirar endavant els projectes que realment necessiten els seus ciutadans.

 

Article del conseller comunal de Demòcrates a Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova, publicat al Diari d’Andorra el 5 d’abril del 2022.

Etiquetes: Articles d'opinió, Jordi Vilanova

Articles relacionats

Igualtat real i efectiva
Protecció del benestar i de la qualitat de vida dels animals de companyia