NotíciesOposició Escaldes-Engordany

Demòcrates alerta de l’increment de la despesa de personal i dels nombrosos assessoraments externs del Comú

2 comentaris

La liquidació del quart trimestre del 2021 posa en evidència aspectes els quals la majoria comunal no està gestionant amb suficient rigor i planificació, un fet que causa perjudicis per a la parròquia. Així ho han exposat aquest dilluns els consellers comunals de Demòcrates d’Escaldes-Engordany a la sessió del Consell de Comú, motiu pel qual han votat en contra d’aquest punt de l’ordre del dia. L’increment de la despesa de personal fix, la necessitat que té la majoria de contractar assessoraments externs i el retard en projectes essencials per a Escaldes-Engordany han estat alguns dels punts esgrimits pels Demòcrates per no votar favorablement a aquesta liquidació.

Tal com ha manifestat el conseller taronja Jordi Vilanova, la partida del capítol destinada a personal creix en 800.000 euros respecte al mateix període de l’any anterior, un fet causat per l’augment del personal fix. A la vegada, el Comú només ha destinat 14.000 euros en formació i, en canvi, la majoria segueix contractant assessorament extern per cada projecte que desenvolupa. “Sembla que no confiïn en el seu personal, si els formessin, potser no caldria contractar tan a fora“, ha lamentat Vilanova.

A la vegada, i pel que fa al capítol d’inversions, els 2,3 milions liquidats són “insuficients“. Per una banda, perquè part provenen d’obres reconduïdes, com la llar de jubilats, que es continua dilatant en el temps per “manca de planificació del Comú”. Igual que l’aparcament de l’Escalé, obra necessària per dinamitzar la part alta i que fa ja dos anys que hauria d’haver començat. Vilanova ha alertat que, quan la majoria opti per tirar-la endavant (si finalment ho fa, via concessió), haurà perdut més de dos anys i l’haurà de pagar a un cost més elevat, tenint en compte els problemes de servei i d’abastiment al sector de la construcció per l’elevada demanda, l’encariment de l’energia i de la matèria primera.

Finalment, i pel que fa al capítol d’ingressos, s’aprecia una davallada considerable, de 3,9 milions a 1,5 respecte a l’any anterior, motivada per la caiguda de l’impost de construcció. “Poden haver-hi diferents raons, però una d’elles és la modificació del POUP feta per la majoria”, que està aturant projectes ja que, en reduir el nombre màxim d’habitatges per superfície, ja no surten a compte. Fet que, a més, ha causat inseguretat jurídica a la parròquia, aspecte que va en detriment de possibles futurs projectes, sobretot aquells dedicats al lloguer.

La davallada dels ingressos per la construcció és fruit de la inseguretat jurídica que la majoria ha causat amb la modificació del POUP

També en la sessió de Consell de Comú, Demòcrates ha votat a favor  del conveni relatiu a l’estudi sobre la xarxa de calor i de fred de la parròquia, i per a l’optimització dels recursos energètics que tirarà endavant FEDA. Amb tot, el conseller taronja Miquel Aleix ha demanat anar més enllà pel que fa a la potencialitat que té l’aigua termal. “L’aigua sobrant pot tenir més utilitats que per a la xarxa de calor, es podria fer una utilització més òptima d’aquest recurs per a l’interès públic“, ha plantejat Aleix. Per exemple, i relacionat amb el projecte Caldes, es podria aprofitar per a un ús turístic, motiu pel qual ha demanat a la Corporació que “estudiï totes les possibilitats“.

                                                 

Etiquetes: Notícies, Oposició Escaldes-Engordany

Articles relacionats

Aprovada la llei per garantir la igualtat efectiva entre homes i dones
El teixit empresarial podrà tornar a contractar a l’estiu els treballadors de la temporada d’hivern