Notícies

Roser Suñé és escollida primera síndica general de la història d’Andorra i advoca per ‘assolir els consensos necessaris’ a través del diàleg

La consellera general electa de Demòcrates, Roser Suñé, ha estat escollida aquest matí com la primera síndica general de la història d’Andorra. La candidatura de Roser Suñé i de la també consellera general electa de Demòcrates, Meritxell Palmitjavila, com a subsíndica general, ha rebut avui durant la sessió constitutiva del Consell General 17 vots a favor, 7 en contra i 4 vots en blanc.

En el discurs d’inici de la vuitena legislatura constitucional, Suñé ha destacat que les eleccions del passat 7 d’abril van dibuixar ‘un nou escenari polític’, amb ‘gran nombre de forces representades a l’arc parlamentari’ que ‘demostra la pluralitat de la societat andorrana’.  És per aquest motiu que Suñé ha apel·lat a ‘convertir el diàleg en el principal instrument per assolir els consensos que Andorra necessita’ i que, per això, ‘el Consell General ha de ser en els propers anys la seu del debat i la reflexió’.

Suñé ha afegit que Andorra ‘no pot deixar d’avançar com una de sola, atenent les legítimes aspiracions de tothom i trobant aquells elements que ens uneixen’. La síndica general ha destacat que Andorra s’enfronta a reptes socials, d’identitat, econòmics i de competitivitat i que ‘només es podran superar si som capaços de sumar i de bastir grans pactes d’estat’. Suñé, que ha subratllat la celebració enguany dels 600 anys del Consell General i el 50è aniversari de l’autorització del dret de vot de les dones andorranes, també ha enviat un missatge de suport als habitants del Pas de la Casa, després de l’esllavissada que ha tallat l’accés per carretera amb França.

Per la seva banda, Carles Enseñat, que serà president del grup parlamentari demòcrata, ha destacat ‘el tarannà de raonament i de consens’ de Roser Suñé com a síndica general i per realitzar projectes ‘que siguin possibles més enllà d’un únic partit’.

Etiquetes: Notícies

Articles relacionats

Demòcrates proposa Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila per ocupar els càrrecs de Síndica i Subsíndica al Consell General
Demòcrates visita el Pas de la Casa per copsar amb els hotelers i els comerciants la seva situació pel tall a l’RN-22