Articles d'opinióMeritxell Teruel

Sant Julià preserva la festa

La Festa Major de Sant Julià de Lòria arriba avui a la seva fi. Va donar el tret de sortida divendres, ha encadenat quatre dies de moltes activitats i els carrers s’han omplert de tradició i felicitat. Hem tingut concerts, sardanes, balls dels gegants i gegantons, el ball Cerdà, la tradicional passa, el ball de la Marratxa i el de la Dama Blanca, per citar alguns dels actes més emblemàtics que han tornat a unir el poble lauredià. Res ha aturat aquest sentiment.

L’any passat va ser molt diferent. Les mesures restrictives llavors en vigor van obligar a anul·lar la majoria de festivitats i aplecs multitudinaris. Així i tot, algunes activitats es van poder mantenir, com la nostra famosa Ràdio Festa Major, que impulsa la joventut de la parròquia i que, també aquest any, hem tingut molt activa. Els joves han contribuït a no deixar perdre la tradició d’aquests dies festius, un fet essencial, perquè ens defineix com a lauredianes i lauredians.

El poble ha respost amb escreix a la crida a mantenir viva la festa. És clar que aquest any encara no ho tenim tot guanyat, però hem començat a sentir de nou l’olor festiva del poble que tant enyoràvem. Hem reprès la passa, tot i que el seu recorregut no ha estat el mateix. Els concerts han acabat més d’hora, deixant la possibilitat d’omplir una mica més els calaixos dels restauradors. La música ha tornat, i ens ha sonat més a país que mai, ja que els artistes han estat tots de les nostres terres. Tot plegat, ha fet que s’hagi tornat a omplir el poble, sempre respectant les mesures de seguretat establertes.

Confiem que l’any vinent aconseguirem tornar ja del tot a la Festa Major de sempre. L’edició d’aquest 2021 ha sigut la de la transició cap a la normalitat. Gràcies a l’esforç de tots s’han pogut celebrar les tradicions i els actes més arrelats, que fan d’aquesta festa un dels esdeveniments anuals més importants per als lauredians. Encara teniu un dia per gaudir-ne!

 

Article de Meritxell Teruel, membre de l’Executiva de Demòcrates, publicat al Diari d’Andorra el 27 de juliol del 2021.

Etiquetes: Articles d'opinió, Meritxell Teruel

Articles relacionats

La nostra responsabilitat sobre els joves
Entitats i persones amb ganes d’ajudar