Articles d'opinióMaria Martisella

Solidaritat i responsabilitat

La classe política tenim el deure de donar resposta immediata a les necessitats de la ciutadania i sempre, per sobre de tot i de manera irrenunciable, legislar i actuar per l’interès general. Un compromís que encara pren més rellevància en aquests moments convulsos que estem patint, entre la pandèmia i un conflicte bèl·lic que just ha vingut darrere.

No és responsable quedar-se assegut a la cadira i demanar prudència a l’hora de prendre decisions per por a estar desprotegits de manera individual, quan no massa lluny del nostre país s’estan vivint massacres, injustícies, èxodes, mares i pares, àvies i avis, joves, infants i nadons que han d’abandonar casa seva, en alguns casos la seva família i totes les seves pertinences, sense pràcticament temps per acomiadar-se. Deixen enrere els seus records i vivències per anar no se sap on. Deixen enrere una vida confortable, on els infants anaven a l’escola, on pares i mares tenien feina estable, i on avis i àvies gaudien d’una vida tranquil·la.

Sentiments d’injustícia, d’impotència, de ràbia i de pena són els que ens envaeixen a molts! I no ens podem quedar de braços plegats: és el nostre deure donar suport, ajudar, i estar al costat dels qui ara ens necessiten, per intentar posar la nostra part per calmar els neguits pel que estan vivint.

Així ho vam fer el 2018, llavors en el context del conflicte sirià, quan vam aprovar al Consell General la Llei per possibilitar l’acolliment de famílies que es trobaven en corredors humanitaris. I així ho hem de fer ara.

És el nostre deure posicionar-nos a favor de la pau i en contra dels conflictes armats. Aquest és el leitmotiv que pràcticament tots els consellers generals vam compartir al ple del dijous de la setmana passada, quan vam sotmetre a votació i aprovar la Llei d’aplicació de sancions internacionals.

És el nostre deure posicionar-nos a favor de la pau i en contra dels conflictes armats

Perquè no n’hi ha prou amb dir que cal ser prudents, estar-se quiet i no posicionar-se. Perquè no posicionar-se, tal com vam defensar a la sessió del Consell General i com no ens cansarem de defensar, és precisament prendre posició de manera clara! I governar, és assumir, acceptar i prendre posició.

No n’hi ha prou amb portar sota el braç un exemplar del Manual Digest, sinó que és molt més important entendre el seu contingut, i el context en el qual va ser redactat!

 

Article de la consellera general del Grup Parlamentari Demòcrata, Maria Martisella, publicat a El Periòdic d’Andorra el 12 de març del 2022. 

Etiquetes: Articles d'opinió, Maria Martisella

Articles relacionats

Les lleis de la guerra
El DIH i les sancions internacionals