Articles d'opinióJordi Ribes

Tornada postvacacional

Hi ha qui considera que al gener comença l’any, d’altres en canvi es regeixen sobre el calendari escolar, sigui quina sigui la posició, crec que tothom estarà a favor de dir que les vacances estiuenques sempre marquen un abans i un després en el rellotge laboral, familiar i escolar.

La represa de l’activitat econòmica en alguns sectors, sobretot els que són més d’oficina, significa una tornada als esmorzars a les terrasses, la política torna a les sobretaules i l’estrès postvacacional també fa acte de presència. Fins aquí res de nou, si no fos que venim d’un any i mig en què les vacances s’han vist retallades o anul·lades, en què els viatges llargs havien desaparegut i les converses dels quals eren pares se centraven més en com encararien la tornada a l’escola sabent que s’haurien d’organitzar cada cop que es confinés una classe.

Podríem dir, doncs, que aquesta tornada postvacacional s’ha normalitzat de forma excepcional i esperada. Els nens tornen a l’escola amb normalitat, les aules tornen a estar plenes. Els pares arriben a l’oficina amb la il·lusió com a mínim d’explicar que han pogut anar a la platja. I la política reprèn el seu curs. Ara, mirant cap al futur, seguint un full de ruta marcat per l’H23 i que no significa altra cosa que fer el màxim amb el mínim.

Serem capaços de complir allò que s’ha plantejat? Segurament no, però la intenció hi és. I la voluntat és reactivar la nostra gent, treballar com abans, fer retrobades i tornar a notar el caliu tan necessari per als que treballen cada dia en la cosa pública. Des de Demòcrates vivim aquesta tornada postvacacional, motivats i amb ganes. Encarant un congrés que significarà el retrobament presencial amb la militància. Respectant les mesures sanitàries i els protocols, però amb ganes de veure’ns les cares ni que sigui amb mascareta. Aquest congrés significarà la culminació d’un període molt dur per a la ciutadania, però també per a la política. Serà la culminació d’un treball de fons de les comissions, que han treballat de forma digital, però que han demostrat gran maduresa i motivació. Aquest congrés, igual que les vacances estiuenques, representarà un abans i un després de l’activitat de partit.

 

Article de Jordi Ribes, Secretari de comunicació de Demòcrates, publicat al Diari d’Andorra el 12 de setembre del 2021.

Etiquetes: Articles d'opinió, Jordi Ribes

Articles relacionats

Prioritats legislatives
Lluitem contra el canvi climàtic?